13 Μαΐου 2015

Τον Ιούλιο νερό στα κατεχόμενα από την Τουρκία

«Έχουν τελειώσει όλες οι χερσαίες υποδομές του έργου μεταφοράς νερού. Οικοδομήσαμε το φράγμα Αλάκιοπρου από την πλευρά της Τουρκίας. Αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε νερό. Το επίπεδο του νερού ανεβαίνει. Επιπλέον ο αγωγός που θα μεταφέρει νερό από το φράγμα Αλάκιοπρου στο Άναμουρ της Τουρκίας έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υποθέσεων

Το έργο για μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα της Κύπρου θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υποθέσεων Νερού Βεϊσέλ Έρογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τον Ιούλιο θα αρχίσουν να δίνουν νερό στα κατεχόμενα. «Έχουν τελειώσει όλες οι χερσαίες υποδομές του έργου μεταφοράς νερού. Οικοδομήσαμε το φράγμα Αλάκιοπρου από την πλευρά της Τουρκίας. Αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε νερό. Το επίπεδο του νερού ανεβαίνει. Επιπλέον ο αγωγός που θα μεταφέρει νερό από το φράγμα Αλάκιοπρου στο Άναμουρ της Τουρκίας έχει ολοκληρωθεί».

Ανέφερε επίσης ότι από πλευράς Τουρκίας έχουν τελειώσει όλα. «Οικοδομήσαμε το φράγμα Γκετσίτκιοϊ στην Κύπρο. Τώρα γίνονται οι εγκαταστάσεις διύλισης και οι γραμμές διανομής. Αν το επιτρέψει ο Αλλάχ τον Ιούλιο, να δώσουμε νερό. Αυτό είναι το έργο του αιώνα. Σώζουμε την Κύπρο», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ