18 Μαΐου 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ψέματα-Η ζημιά για την χώρα έχει γίνει ήδη

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τη ότι εξακολουθεί να λέει στον λαό «κατά ριπάς ψέματα».

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής, το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι με την επιστολή που, όπως αποκαλύφτηκε, έστειλε στους Θεσμούς η κυβέρνηση δεν έδειξε κυβερνητική υπευθυνότητα και έκανε λόγο για μια κίνηση πλήρους αδυναμίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προανήγγειλε ένα πιστωτικό γεγονός, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε ότι λέει ψέματα στον λαό.

«Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε στους δανειστές ότι δεν μπορούν να πληρώσουν προαναγγέλλοντας πιστωτικό γεγονός, που αν συμβεί όχι μόνο αυξήσεις δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε,όχι μόνο αλλά ούτε πληρωμές δεν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Μας λένε ότι τρεις μήνες διαπραγματεύονται. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος», σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει κατά ριπάς ψέματα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, απόλυτη προτεραιότητα για την χώρα αυτή τη στιγμή είναι η ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι πέρυσι και έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, έναν χρόνο νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη πως στο τέλος της δικής του διακυβέρνησης βρισκόμασταν στο τέλος του μνημονίου και η χώρα δεν χρειαζόταν πια αναγκαστικό δανεισμό.

«Τότε ήταν η στιγμή που δεν παριστάνεις την κυρίαρχη χώρα, είσαι η κυρίαρχη χώρα»,είπε χαρακτηριστικά, καλώντας στο σημείο αυτό την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Όμως, όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, η ζημιά για την αξιοπιστία της χώρας έχει γίνει ήδη καθώς «κανείς δεν εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση», ενώ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «είναι παγιδευμένος σε ιδεοληψίες και σε προεκλογικά ψέματα».

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ μπορούμε ακόμη να αποφύγουμε τα χειρότερα αλλά, όπως τόνισε, αυτό σημαίνει συμφωνία για μεταρρυθμίσεις, αποκατάσταση της ρευστότητας,τέλος στα πολιτικά παιχνίδια και ένα σύγχρονο όραμα για το πού θα πάει η χώρα.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει,αλλά ούτε μπορεί να αλλάξει πολιτική.