13 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Εντυπωσιακή κατολίσθηση και τρόμος στη βουλή του Νεπάλ τη στιγμή του νέου σεισμού

Νεκρούς και πληγές μετρά ξανά το Νεπάλ, πριν προλάβει να συνέλθει από το φονικό σεισμό της 25ης Απριλίου, που κόστισε τη ζωή περισσότερων από 8.000 ανθρώπων.

Η νέα ισχυρή δόνηση της Τρίτης, εντάσεως 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 37 ατόμων και έσπειρε τον πανικό στο Νεπάλ. Ανθρωποι άρχισαν να βγαίνουν τρέχοντας από σπίτια και κτίρια και δεν ήθελαν να επιστρέψουν σε αυτά όταν σταμάτησε να τρέμει η γη, τρομοκρατημένοι πως μπορεί ο Εγκέλαδος να ξαναχτυπήσει.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο από το κοινοβούλιο του Νεπάλ, τη στιγμή του σεισμού. Μόλις κατάλαβαν την ισχυρή δόνηση, οι πολιτικοί άρχισαν να ουρλιάζουν έντρομοι και να τρέχουν προς την έξοδο.



Κτίρια που ήδη είχαν καταστραφεί από τον πρώτο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, κατέρρευσαν από τη νέα δόνηση, ενώ νέες κατολισθήσεις προκλήθηκαν στα Ιμαλάια, προκαλώντας ανησυχία για περισσότερους νεκρούς.



Οι μεγαλύτερες ζημιές και απώλειες εντοπίζονται σε χωριά ανατολικά του Κατμαντού, εκεί όπου μόλις είχαν αρχίσει να μαζεύουν τα κομμάτια τους από το σεισμό της 25ης Απριλίου.

Στο μεταξύ, το CNN μετέδωσε ότι χάθηκε η επαφή με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού, στο οποίο εκτιμάται ότι επέβαιναν οχτώ άτομα. Το ελικόπτερο βρισκόταν στο Νεπάλ στο πλαίσιο της βοήθειας μετά από τον πρώτο φονικό σεισμό.