12 Μαΐου 2015

Γιόσκα Φίσερ: Η Ελλάδα είναι για λύπηση

Υπό τον τίτλο «η διπλή τραγωδία της Ελλάδας», ο Γιόσκα Φίσερ έγραψε στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», άρθρο για τις περιπέτειες της χώρας μας από το 2009 έως σήμερα.

Το ιδρυτικό στέλεχος των Πράσινων της Γερμανίας αποφαίνεται πως η Ελλάδα είναι για λύπηση, και σημειώνει: «Το 2009 η Ελλάδα έγινε το "πειραματόζωο" της Ευρώπης με την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα έχει αυτή την κυβέρνηση».

Και συνεχίζει την πολεμική του, ως εξής:

«Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση, η οποία αρχικά  παρουσιάστηκε ως η μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτή την ευκαιρία δεν την εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας και της διακυβέρνησης της χώρας».

Πολύ πρόσφατα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριος από το 1998 έως το 2005, είχε εξαπολύσει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως η κυβέρνησή του ζει στη χώρα των ονείρων και καλούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιστρέψει στην real politik.