12 Μαΐου 2015

Συγκέντρωση σήμερα εναντίον του νομοσχεδίου Μπαλτά -Χιλιάδες κόσμου στη χθεσινή συνάντηση

Πλήθος κόσμου -πολίτες, πανεπιστημιακοί, προσωπικότητες, πολιτικοί- κατέκλυσε χθες το Μαρούσι, στη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» με σύνθημα «Οχι στον Μπαλτά».
Σήμερα η αντίδραση κλιμακώνεται με μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 8.30. Αναφέρει το κάλεσμα: «Σήμερα Τρίτη ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση. Οι έντονες αντιδράσεις στη Βουλή, ανάγκασαν την Κυβέρνηση σε μια στοιχειώδη συζήτηση. Η επιτυχημένη εκδήλωση, χθες στο Μαρούσι, έδειξε ότι η Κοινωνία των Πολιτών ενδιαφέρεται και οργανώνεται. Κορυφώνουμε την προσπάθειά μας σήμερα το βράδυ, μπροστά στη Βουλή, για να μην ψηφιστεί το καταστροφικό νοσμοσχέδιο. Για να προτείνουμε την Παιδεία του μέλλοντός μας!».


Το στίγμα εναντίον των νομοσχεδίων δόθηκε χθες με την υπόμνηση του Θάνου Βερεμή πως «ο ενεργός πολίτης θα νικήσει». Παρόντες ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Σπύρος Ταλιαδούρος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, αλλά και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Τασούλας, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Μαυρωτάς, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Σπύρος Λυκούδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκη Κεραμέως, Φωτεινή Πιπιλή, Μαρία Σπυράκη.


«Θα αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος τις προκλήσεις του μέλλοντος, και εμείς θα ασχολούμαστε με την κουρελαρία των καταλήψεων και τις ιδεολογικές εμμονές περιθωριακών τύπων; Αντιστεκόμαστε στην έκπτωση των θεσμών, στην προσβολή της νοημοσύνης μας και στην αδιαφορία για τη νέα γενιά», είπε η αν. καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάσω Κιντή. Και συνέχισε: «Τα ΑΕΙ είναι πολύ παλαιοί θεσμοί, αλλά θα τραυματιστούν βαριά από τις σπασμωδικές παρεμβάσεις που γίνονται στο γόνατο κυρίως για να ικανοποιηθούν ημέτεροι. Με το βλέμμα μας στο μέλλον τιμάμε και σεβόμαστε το Πανεπιστήμιο ως χώρο διαλόγου, όπου πείθουν τα επιχειρήματα και όχι ο τσαμπουκάς και οι μαγκιές. Θέλουμε την κοινωνία μαζί μας, γιατί το Πανεπιστήμιο είναι μεγάλη επένδυση για τη χώρα». «Ο ενεργός πολίτης θα νικήσει», είπε ο Θάνος Βερέμης και προέτρεψε «όλοι σήμερα στη Βουλή κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου».