22 Μαΐου 2015

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί για τα γατάκια: “Δεν θα έλεγα καλή ιδέα τη ρήξη”

Την απόλυτη ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής που ακολουθεί πλέον ως κυβέρνηση, πιστοποιούν τα λεγόμενα του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τότε εκτόξευε καθημμερινά «κορώνες», ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Είναι χειρότερη μια συμφωνία, η οποία θα ήταν σε πλήρη συνέχεια των προηγούμενων καταστάσεων από το να πάμε έστω σε μη συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, όταν ρωτήθηκε στον Real FM αν συμφωνεί με την άποψη ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Χειρότερη μια συμφωνία, η οποία θα κινείται στη λογική των προηγούμενων. Η ίδια η ζωή θα μας δείξει τελικά. Είναι χειρότερη μια συμφωνία, η οποία θα ήταν σε πλήρη συνέχεια των προηγούμενων καταστάσεων από το να πάμε έστω σε μη συμφωνία.

Μια συμφωνία, η οποία θα έλεγε ότι συνεχίζουμε στον δρόμο των ομαδικών απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε πάλι ανταλλακτικά και γάζες στα νοσοκομεία, τότε τι θα ήταν καλή αυτή η συμφωνία;».

Ερωτηθείς αν προχωράει και σε πιο βαθμό η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο ίδιος απάντησε: «Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο -παρότι έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, έχουμε έρθει σε επαφή με το Ilo, έχουμε ενσωματώσει παρατηρήσεις- είναι διότι θέλουμε να αποτελέσει μέρος αυτής της πολύ δύσκολης συμφωνίας που τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε.

Αν δεν υπάρξει και θέλω να είμαι σαφής, τουλάχιστον από μεριάς μου, μονομερώς θα πρέπει να προχωρήσουμε στη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αν δεν υπάρχει μέσα στη συμφωνία, η συμφωνία για το νομοσχέδιο.

Στην επισήμανση ότι υπάρχουν φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι είναι καλή η ιδέα για ρήξη, αλλά δεν είμαστε προετοιμασμένοι, τόνισε: «Εγώ δεν θα έλεγα καλή ιδέα ή αν ήταν η καλύτερη ιδέα, θα το επιχειρούσαμε. Υπάρχει μια κατάσταση που το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο και μένει η τελευταία σταγόνα για να καθαρίσει τα πολιτικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας. Και αυτό δεν είναι θέμα ενός μέτρου, είναι η ποιοτική βαρύτητα κάθε μέτρου. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ακριβώς ανοίγουν μια άλλη οπτική αν δεν τα κάνουμε, θα είναι μεγάλη και η απογοήτευση και τα προβλήματα».

http://lykavitos.gr/archives/195700