15 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται η…κόντρα: Νέο αιχμηρό σχόλιο Άδωνι για τον Κουρουμπλή


Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η κόντρα τους απ’ότι φαίνεται καλά κρατεί. Αυτή τη φορά ο πρώην υπουργός υγείας έθιξε το ζήτημα της συνταγογράφησης φαρμάκων και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν τους άρεσε το όριο στην συνταγογράφηση Φαρμάκων και το άφησαν στη μοίρα του … πρόβλεψη για 360 έως τέλος έτους»


Υπενθυμίζεται, πως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε συζήτηση που διεξήχθη στη βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων από την ελληνική αγορά, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το σοβαρό αυτό ζήτημα, καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής επιστολή από μεγάλη φαρμακευτική εταιρία που απευθύνεται στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, με την οποία γνωστοποιεί ότι αποσύρει όλα τα προϊόντα της από τα ελληνικά νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας στον κ.Γεωργιάδη σημείωσε: «Καμία εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει φάρμακα και να κινδυνεύσουν ασθενείς, όσο δύσκολη κι αν είναι η…οικονομική κατάσταση»

Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος εξακολουθεί να είναι εκπρόσωπος του λαού κι όχι των εταιρειών, επαναλαμβάνοντας ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες επί σειρά ετών εισέπρατταν πολλά χρήματα από το δημόσιο επί πολλά χρόνια. Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε ξεκάθαρα τις συγκεκριμένες εταιρείες για τεχνητή έλλειψη φαρμάκων.