19 Μαΐου 2015

Είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ο καλύτερος ηθοποιός όλων των εποχών; Έτσι λένε οι αριθμοί

Το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού είναι όσο να 'ναι και υποκειμενική υπόθεση. Υπάρχουν όμως και τα δεδομένα, τα στοιχεία και οι καταγεγραμμένες κριτικές. Κάπως έτσι σκέφτηκε η Trinity Mirror Data Unity που συγκέντρωσε στοιχεία με βάση τις 200 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών με βάση το IMDB. Η ιστοσελίδα σημείωσε τον ηθοποιό που πρωταγωνιστεί στην κάθε μια από αυτές τις ταινίες και έτσι προέκυψε η λίστα με εκείνους που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις.
Κάπως έτσι προέκυψε ο νικητής, αφού ο Ντε Νίρο κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε επτά από τις 200 ταινίες της λίστας με τους υπόλοιπους να ακολουθούν με πέντε. Δείτε τη λίστα όπως αναρτήθηκε στο theladbible.com

1. Robert De Niro


Ο Ταξιτζής, το Καζίνο και ο Ελαφοκυνηγός είναι μερικές από τις ταινίες που έδωσαν πόντους στο Ρόμπερτ Ντε Νίρο για να καταλάβει την πρώτη θέση. (7 ταινίες)

2. Charlie Chaplin



Παρά το σαφές μειονέκτημα της έλλειψης ήχου, ο βασιλιάς του βωβού κινηματογράφου βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με βάση τις κριτικές στο IMDB. (5 ταινίες)
3. Leonardo Di Caprio



Ο πιο νέος της λίστας, με σειρά από ταινίες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ και πάντως είναι προσεγμένες και πολύ καλά επιλεγμένες. Πάντως ο Λίο δεν έχει πάρει ακόμη το χρυσό αγαλματάκι. (5 ταινίες)
4. Clint Eastwood



Κατά την άποψή μας ο κύριος μεγαλούργησε πολύ περισσότερο ως σκηνοθέτης, παρά ως... βρώμικος Χάρι ή τέλος πάντων ηθοποιός. Το βιογραφικό του στο Χόλιγουντ πάντως τον έβαλε μέσα στην πεντάδα με τους καλύτερους ηθοποιούς. (5 ταινίες)
5. Morgan Freeman



Άλλος ένας ηθοποιός που θαυμάζεις για ορισμένες ταινίες, βλ. Million Dollar Baby, Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ και Seven, αλλά έχει και επιλογές που θα ήθελες να ξεχάσεις. (4 ταινίες)
6. Tom Hanks



Πολυβραβευμένος και τυχερός να πρωταγωνιστήσει σε μια ευρεία ποικιλία ρόλων, από ναυαγός (Cast Away), ομοφυλόφιλος (Philadelphia), δρομέας (Forrest Gump) κα. θα ήταν παράλογο να μην μπει στη λίστα με βάση την αξιολόγηση του IMDB (4 ταινίες).

Λευτέρης Σαββίδης
news247.gr