19 Ιουνίου 2015

Η "τρικλοποδια" Ζωής Κω/λου με 49 βουλευτές στον Τσίπρα

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις είναι πιο κρίσιμες από κάθε άλλη φορά και όλο το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται επί ποδός, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μία κίνησή τους δυσκολεύουν τρομερά τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο επίπεδο του χρέους.

Συγκεκριμένα, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το μέλος της αριστερής πλατφόρμας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο, απέστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην Ολομέλεια το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς με αυτό τον τρόπο καλούν ουσιαστική την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να λάβουν θέση επί των συμπερασμάτων της Επιτροπής;..

Και εδώ είναι το σημαντικό. Ο κ. Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις του δεν αναφέρεται πουθενά σε κούρεμα ή διαγραφή του χρέους, αλλά μιλούν για αναδιάρθρωση.

Οπότε θα έχει ενδιαφέρον πώς θα αντιμετωπίσει το πόρισμα της Επιτροπής που μιλάει για διαγραφή όλου του μνημονιακού χρέους ως "απεχθούς, επονείδιστου και μη βιώσιμου".