19 Ιουνίου 2015

Πηγές ΕΕ: Πιθανή ελάφρυνση χρέους με βάση τo Eurogroup του 2012 επί ΝΔ

Θα αφορά ουσιαστικά σε ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012

Είναι πιθανό να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ωστόσο, αν τελικά γίνει θα περιοριστεί στην απόφαση που προέκυψε από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

Τα παραπάνω ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής αξιωματούχος της ΕΕ ο οποίος, όμως, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται κείμενο το οποίο θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας Ελλάδας και Θεσμών. Ωστόσο, όπως σημείωσε, θα αφορά ουσιαστικά σε ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για το ελληνικό χρέος είναι σε ισχύ, όπως και οι προϋποθέσεις που τη συνοδεύουν.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg έκανε λόγο για εκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας - δανειστών με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν τελικά θετική κατάληξη.