19 Ιουνίου 2015

Λοβέρδος: Μην αποτολμήσετε την πτώχευση… Υπάρχει το Γουδί!

Δεν έχω υψώσει φωνή βίας προσωπικά, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι άνθρωποι περνάνε τα όριά τους, πρόσθεσε - Το μαχαίρι έχει δυο πλευρές, προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος

Στις οριακές διαπραγματεύσεις και σχέσεις κυβέρνησης και πιστωτών μεταφέρθηκε η συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής που συνεδριάζει για την επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την ενδοσχολική βία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος υποστήριξε πως οι πιστωτές ασκούν «βία» στην κυβέρνηση και προειδοποίησε πως «το μαχαίρι έχει δύο πλευρές. Εμείς δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε…» ενώ και ο Στάθης Λεουτσάκος μίλησε για «bulling» των δανειστών εναντίον της κυβέρνησης. Η πτώχευση είναι οδυνηρή, μην την αποτολμήσετε» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να προειδοποιήσει ακόμα και για εκτελέσεις όπως αυτές που έγιναν στου Γουδή μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την «δίκη των έξι»!

Λοβέρδος: Μην αποτολμήσετε την πτώχευση… Υπάρχει το Γουδί!

«Χθες απέδειξε ο λαός στην Αθήνα ότι δεν έχετε την νομιμοποίηση να πάτε την χώρα στα βράχια» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει «είπε κορυφαίος υπουργός χθες πως πιο πολύ κακό θα πάθουν  οι άλλοι στην Ευρώπη από την ταλαιπωρία που θα έχουμε εμείς. Δεν θα σας αφήσει ο ελληνικός λαός να πάθουμε κάτι τέτοιο. Η πτώχευση είναι οδυνηρή μην το αποτολμήσετε. Γιατί υπάρχει και του Γουδή στην άκρη. Όχι το κίνημα του 1909. Το άλλο! Γιατί δεν είμαστε όλοι μετριοπαθείς. Δεν έχω υψώσει φωνή βίας προσωπικά. Η χώρα απέδειξε ότι οι άνθρωποι περνάνε τα όριά τους. Θα υπάρξει αντίλογος σε αυτή την συμπεριφορά, να το σκεφτείτε καλά και πρώτα απ όλα ο πρωθυπουργός».

Θανάσης Πετράκος: Το μαχαίρι έχει δύο πλευρές

Για βίαιη συμπεριφορά των πιστωτών κατά της κυβέρνησης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος καλώντας τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων να την καταδικάσουν.

Προειδοποίησε ωστόσο πως «Το μαχαίρι έχει δυο πλευρές. Εμείς όμως δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι αλλά να στηρίξουμε όσα λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δηλαδή μόνο με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη θα ξεπεραστεί η κρίση». Ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε και στην χθεσινή συγκέντρωση πολιτών υποστηρίζοντας ότι η διαδήλωση έγινε για να στηριχθεί η πρόταση Γιούνκερ! «Εσείς χειροκροτήσατε κάποιους που ζητούσαν να γίνουν δεκτά τα μέτρα Γιουνκερ» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση για να προσθέσει « Απέναντι στην άθλια βία που ασκείται στην χώρα μας από τους πιστωτές δεν σας είδαμε να μιλάτε. Αντίθετα μας λέτε ότι ο Τσίπρας απέτυχε. Όμως ο Τσίπρας αγωνίζεται για το μέλλον αυτής της χώρας που στείλατε στα βράχια με την πολιτική 2009 και μετά. Εσείς αρνηθήκατε τότε το κούρεμα του χρέους και δεχθήκατε να μετατραπεί το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο».

Λεουτσάκος: Η κυβέρνηση και η χώρα υφίσταται ακραίας μορφής bulling

Ως «ακραία μορφή bulling» χαρακτήρισε την στάση των πιστωτών έναντι της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Στάθης Λεουτσάκος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τον σχολικό εκφοβισμό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις υπο εξέλιξη κρίσιμες και οριακές διαπραγματεύσεις και υποστήριξε πως «μας πιέζουν να δεχθούμε υποταγή και ταπείνωση ή την καταστροφή. Να οδηγηθούμε στην ταπείνωση και την υποταγή! Προσπαθούν να κατατρομοκρατήσουν ολόκληρο λαό να δεχθεί υποταγή και ταπείνωση. Αυτό είναι η πιο ακραία μορφή του bulling. Ο Ελληνικός λαός τα πέντε χρόνια των μνημονίων υφίσταται ακραίο εκφοβισμό».

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην συνέντευξη του κ. Κώστα Λαπαβίτσα και σχολίασε: «Δεν υπάρχει πιο ακραία μορφή bulling από όσα είπε κυβερνητικός βουλευτής ότι θα υπάρξουν δελτία τροφίμων και καυσίμων. Είναι απαράδεκτα!».

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ