15 Ιουνίου 2015

Γιατί τα γατάκια του ΣΥΡΙΖα έθαψαν τα σχέδια για τις τηλεοπτικές συχνότητες

Η απειλή των βαρόνων της τηλεόρασης να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του επικείμενου διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες στην περίπτωση κατά την οποία δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα των καναλιών που εκπέμπουν σήμερα και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους αλλάζει τα σχέδια του Μαξίμου.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή έχει εγκαταλειφθεί οριστικά το σχέδιο που προέβλεπε τρεις με τέσσερις άδειες για τηλεοπτικές συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας γιατί θα προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση με το σύνολο των ιδιοκτητών.

Μάλιστα στο Μαξίμου επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρώτο σχέδιο που προέβλεπε πολλαπλάσιες άδειες από τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν για να σπάσει το μονοπώλιο και να εξακολουθήσουν να λειτουργούν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι η πρόταση για περιορισμένες άδειες προκαλεί αντιδράσεις στα κορυφαία κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δημιουργεί ένα νέο επικίνδυνο ολιγοπώλιο.

Έντονος προβληματισμός διατυπώνεται και για το τίμημα των αδειών αφού τα ποσά τα οποία εμφάνιζε η πρόταση είναι εξωφρενικά ειδικά για τα περιφερειακά κανάλια τα οποία το τελευταίο διάστημα λειτουργούν πειρατικά λόγω έλλειψης πόρων από τη διαφήμιση.

http://lykavitos.gr/archives/201257