28 Ιουνίου 2015

ΗΛΙΘΙΟΣ! Φαρσέρ τον δουλεύει κι αυτός τσιρίζει "βρόμικος πόλεμος εναντίον της κυβέρνησης"

Κινητοποίηση προκάλεσε ένα tweet από λογαριασμό με το όνομα και φωτογραφία του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση το οποίο έγραφε: "Η ελληνική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνουν ότι όλες οι τράπεζες στην ελληνική Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 29 Ιουνίου".



Το μυστήριο λύθηκε γρήγορα, καθώς επρόκειτο για πλαστό λογαριασμό όπως παραδέχθηκε και ο ο δημιουργός του. Πρόκειται για τον Ιταλό δημοσιογράφος Tommaso De Benedetti, o οποίος είναι γνωστός για τις φάρσες που κάνει. Ο κ. Βούτσης είναι μάλιστα το τρίτο "θύμα" του μετά τους Γιάννη Στουρνάρα και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αυτός ο λογαριασμός είναι φάρσα. Δημιουργήθηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommaso De Benedetti», έγραψε πριν από λίγο ο ίδιος ο De Benedetti στον συγκεκριμένο λογαριασμό που έχει το όνομα και τη φωτογραφία του υπουργού Εσωτερικών.



Το θέμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Νίκου Βούτση, ο οποίος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι πρόκειται για βρόμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση τις κρίσιμες αυτές ώρες και ήδη η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.