17 Ιουνίου 2015

«Αγγελιοφόρος» της Μέρκελ ο Φάιμαν – Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν που νωρίτερα είχε συνάντηση με τονΠρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Η επίσκεψη στην Αθήνα έρχεται σε μία πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία καθώς οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών έχουν περιέλθει σε τέλμα και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Την ώρα που ο Αυστριακός Καγκελάριος ερχόταν στην Ελλάδα Α. Μέρκελ και Ζ.Κ. Γιούνκερ έστελναν νέα αυστηρά μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση υποδεικνύοντας της να συνεργαστεί.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, που ανήκει στη γερμανική σφαίρα επιρροής θα μεταφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό μήνυμα την Άνγκελα Μέρκελ.

Υπό αυτή την έννοια το μήνυμα που θα μεταφέρει ο κ. Φάιμαν είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις. Διότι ή θα αναθερμάνει τις διαπραγματεύσεις θα επιβεβαιώσει τη ρήξη. Συνάντηση και με Παυλόπουλο

Η συνάντηση με Παυλόπουλο


Στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Φάιμαν επανέλαβε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να φανούν αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα.

Ο κ. Παυλόπουλος από την άλλη εκτίμησε πως οι ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν την πορεία της χώρας στην Ευρώπη. Μάλιστα πρόσθεσε πως και ο ίδιος συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Μήνυμα στήριξης από τον Αυστριακό Καγκελάριο


«Στηρίζω τον ελληνικό λαό που σε αυτή τη δύσκολη κατάστασή του προτείνονται περισσότερα πράγματα καταστροφικά για την κοινωνία», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο κ. Φάιμαν αναγνώρισε πως η κατάσταση είναι τεταμένη αλλά υπογράμμισε πως σκοπός και όλων είναι «να αποφευχθεί η καταστροφή» προσθέτοντας πάντως πως «Ποτέ δεν βοήθησε η ανταλλαγή προσβολών».

Το μήνυμα αλληλεγγύης ο κ. Φάιμαν το επανέλαβε και λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα ο κ. Φάιμαν τόνισε πως η χώρα μας χρειάζεται στήριξη για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να εκπληρώσει και τις υποχρεώσεις της.