06 Ιουνίου 2015

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΖΩΗ, ΚΑΜΜΕΝΟ Κ.ΛΠ ΝΟΥΜΕΡΑ! Στην Κομισιόν έβλεπαν ζωντανά τη συζήτηση στην ελληνική Βουλή

Το ενδιαφέρον για τη συζήτηση που έγινε την Παρασκευή στην ελληνική βουλή ήταν τέτοιο, που στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παρακολουθούσαν ζωντανά.

Στα γενικά κλιμάκια της Κομισιόν είχε τοποθετηθεί σύστημα αυτόματης διερμηνείας, προκειμένου εκείνοι που έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση.

Αν και πάγια τακτική της Κομισιόν είναι να μην σχολιάζει επίσημα εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, κύκλοι των Βρυξελλών ανέφεραν σε συζητήσεις με δημοσιογράφους πως ανεξάρτητα από τις πολιτικές εντάσεις, στα σημεία αιχμής κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι στη βουλή, ενώ έκαναν λόγο για γενικό κλίμα πολιτικής συναίνεσης το οποίο διευκολύνει τη συνέχιση διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Σε ό,τι αφορά μία νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία, αλλά σημείωσε πως ούτως ή άλλως οι δύο τους θα συμπέσουν στις Βρυξέλλες από την ερχόμενη Τετάρτη, για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Παρότι διεθνή ΜΜΕ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να προσκληθεί ο Ελληνας πρωθυπουργός να παραστεί στη σύνοδο των G7 μέχρι τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες δεν θεωρούν αυτό το ενδεχόμενο πολύ πιθανό.