19 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η πιο χαρούμενη φωτογραφία στον κόσμο -Γιατί όποιος την κοιτά χαμογελά [εικόνα]

Αυτή είναι η πιο χαρούμενη φωτογραφία στον κόσμο και η εκτίμηση αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αλλά προέκυψε μέσα από δημοσκόπηση, ενώ και οι ψυχολόγοι μπορούν να εξηγήσουν τί έκανε το 71% των ανθρώπων που την κοίταξαν να χαμογελάσει.
Το πρώτο χαρακτηριστικό που καθιστά την φωτογραφία με τον σκίουρο την πιο χαρούμενη στον κόσμο είναι το γεγονός ότι οι δύο άνθρωποι στο φόντο που χαμογελούν μας κάνουν αυτόματα ευτυχισμένους.

Το δεύτερο αφορά στην προδιάθεση που έχουν οι άνθρωποι να έλκονται από μικρά χαριτωμένα ζωάκια και από οτιδήποτε έχει χαρακτηριστικά μωρού.

Το τρίτο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με το σκηνικό. Η εικόνα των όμορφων λόφων και των γαλήνιων νερών λειτουργεί έτσι ώστε ο θεατής της φωτογραφίας να νιώσει πιο ασφαλής.

Το τέταρτο χαρακτηριστικό φυσικά είναι αυτό της έκπληξης. Κανένας δεν έστησε εκεί τον σκίουρο, και η παρουσία του στην φωτογραφία έγινε με αιφνίδιο τρόπο. Έτσι, η μόνη αντίδραση που μπορεί να έχει κάποιος κοιτώντας αυτή τη σκηνή είναι να χαμογελάσει.


«Οι ξαφνικές “ωραίες” εκπλήξεις είναι καλές γιατί μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα ψυχολογικά καθώς πήραμε κάτι περισσότερο από ό, τι περιμέναμε», εξηγεί ειδικός.

Η φωτογραφία με τον σκίουρο τραβήχτηκε το 2009 από την Μελίσα Μπράντς και τον σύζυγό της και έγινε γνωστή μέσω μίας καμπάνιας της Coca-Cola #choosehappiness.