22 Ιουνίου 2015

Tι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κριστίν Λαγκάρντ παρουσία του Τόμσεν (αλλά δεν το φωνάζουμε)

Μία από τις κρίσιμες συναντήσεις που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ήταν και εκείνη που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πιο σκληρό από τους τρεις που απαρτίζουν τους Θεσμούς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε τετ α τετ με την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά το κλίμα δεν ήταν εχθρικό παρά τις σκληρές δηλώσεις και των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μόλις βρέθηκε μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρη και τον ρώτησε τον μ. Τσίπρα εάν επιθυμεί η Ελλάδα τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΔΝΤ κι αν επομένως επιθυμούν την παρουσία του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε θετικά αμέσως, ότι δηλαδή η Ελλάδα επιθυμεί την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα και την ευχαρίστηκε για την ειλικρίνειά της.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κα Λαγκάρντ να είναι παρόν το Ταμείο σε όλες τις εξελίξεις και με όλες τις απόψεις, δηλαδή ζήτησε το ΔΝΤ να λέει την άποψή του όχι μόνο για τα σκληρά μέτρα, αλλά και για το πώς πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.