25 Ιουλίου 2015

ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ! ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΤΕ! Κουρουμπλής: Η εναλλακτική του Λαφαζάνη θα έπαιρνε στο λαιμό της μια ολόκληρη κοινωνία

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και μέσα από συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews ξεκαθαρίζει ότι στην πολιτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν χωρά ούτε παραίτηση, ούτε δραπέτευση».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα τι θα σημάνει μια τυχόν διάσπαση για το κυβερνών κόμμα, ο ίδιος αφήνει αιχμές κατά των διαφωνούντων και διερωτάται: «όσοι δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος μίας αριστερής αναμέτρησης με την ιστορία τι θα έκαναν εάν έβγαινε η χώρα από μία βαριά πολεμική ήττα και η Αριστερά θα ήταν η κυβέρνηση; η  επανάσταση δε γίνεται με μανικετόκουμπα».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, απορρίπτει τα περί εναλλακτικής λύσης της Αριστερής πτέρυγας και υπογραμμίζει ότι «θα ήταν επιλογή υποταγής στο ηρωικό εγώ της στιγμής, όταν προκειμένου να  επιβεβαιώσω μία αθώα άγνοια κινδύνου, θα έπαιρνα στο λαιμό μου μία ολόκληρη κοινωνία».

«Η Ζωή δεν αλλάζει τους ανθρώπους»

Τέλος, μιλώντας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,  λέει με νόημα ότι «οι  άνθρωποι αλλάζουν τη ζωή αλλά η Ζωή δεν αλλάζει τους ανθρώπους...».