25 Ιουλίου 2015

Reuters: Η τρόικα πήρε το "κλειδί" του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - Τη Δευτέρα μπουκάρουν μέσα

Ανοίξανε... και τους περιμένουν. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν επισήμως, σύμφωνα με το Reuters, οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, εκπρόσωποι της οποίας αναμένονται τα επόμενα δύο 24ωρα στην Αθήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο, η τρόικα θα έχει πρόσβαση και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μέχρι χθες, έπαιζαν τον... “παπά”, όσον αφορά την παρουσία της τρόικας στα κυβερνητικά υπουργεία, αλλά και τον τόπο διαμονής της!

Reuters: Ανοίγουν την πόρτα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας θα ξεκινήσουν επισήμως την Δευτέρα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, που ξεκαθαρίζει ότι υπήρξε επίλυση ορισμένων λογιστικών ζητημάτων.

Παράλληλα, η ίδια πηγή τονίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να κρατήσει τους δανειστές μακριά από τα κυβερνητικά υπουργεία. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους» υποστηρίζει.

Την ίδια ώρα, προσθέτει το Reuters, o Aλέξης Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του, μετά την έντονη αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters, o κ. Τσίπρας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα, έχει καταστήσει σαφές ότι προτεραιότητά του, προτού κληθεί να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, είναι η διασφάλιση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.