19 Ιουλίου 2015

ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ->Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η τρόικα είναι συνεργάτες μας για μια καλύτερη Κύπρο

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά από συνάντηση, που είχε το Σάββατο με εκπροσώπους της τρόικας στην Λευκωσία για ζητήματα οικονομίας, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε ότι για το ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση «η Τρόικα δεν είναι κατάρα. Είναι συνεργάτες μας στην προσπάθεια για να κτίσουμε μια καλύτερη Κύπρο. Μια Κύπρο που βαδίζει στη σωστή πορεία, με σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα.»

Ο κύριος Νεοφύτου υπογράμμισε ότι πρόκειται για  την Κύπρο « της ελπίδας και της προοπτικής» που μπήκε σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και ξένων επενδύσεων.

Η Κύπρος, συνέχισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατάφερε να «κερδίσει την αξιοπιστία της» και είναι «η πιο αξιόπιστη Κύπρος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας», γεγονός που χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο κέρδος και (τ)η μεγαλύτερη επιτυχία» από την υπαγωγή του νησιού σε καθεστώς μνημονίου, δύο χρόνια πριν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο η κυπριακή αντιπολίτευση ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι κάνει πολλά περισσότερα από όσα επιβάλλει το μνημόνιο, ο κύριος Νεοφύτου έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι δεν έχουν χώρο οι μαγκιές στην οικονομία:

«Επιχειρήθηκε τους τελευταίους μήνες να διωχθεί η τρόικα και τα μνημόνια από την Ελλάδα. Στο τέλος όχι μόνο δεν καταργήθηκαν τα μνημόνια αλλά κατέληξαν να συζητούν ένα τρίτο μνημόνιο. Το πιο σκληρό και το χειρότερο από όλα, ακόμα και από αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Δεν σηκώνει η οικονομία μαγκιές.»

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι «ριζοσπαστικές» μεταρρυθμίσεις, «πολύ περισσότερες ακόμα και από τις αναγκαίες, που το πρόγραμμα επιβάλλει.». Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση, λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου και εκτιμά ότι σύντομα θα αποτελεί μεταρρύθμιση – κανόνα για ολόκληρη την Ευρώπη.

skai.gr