26 Ιουλίου 2015

Μάρδας: Το φημολογούμενο σχέδιο Βαρουφάκη εμφανίζει ζητήματα νομιμότητας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε μεταξύ άλλων πως το φημολογούμενο plan B του Γιάνη Βαρουφάκη φαντάζει ωραίο ως μυθιστόρημα.

Ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό πριν από λίγο αρχικά ανέφερε για το plan B του πρώην Υπουργού οικονομικών πως τέτοια γνώση στο γενικό λογιστήριο του κράτους δεν υπήρχε και δεν υπήρξε επίσης καμία συζήτηση και στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Υπογράμμισε επίσης πως από τη στιγμή που δεν ήταν στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει, αλλά τόνισε πως «φαντάζει ωραίο ως μυθιστόρημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης πως: «στην πράξη το σχέδιο Βαρουφάκη εμφανίζει σημαντικά ζητήματα νομιμότητας». Ενώ δεν απέκλεισε την παρέμβαση εισαγγελέα τονίζοντας πως «εάν προκύψουν στοιχεία θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του επισήμανε: «όποιοι πιστεύουν πως η δραχμή είναι η λύση ας δώσουν απτά παραδείγματα γιατί μέχρι τώρα ακούγονται μόνο θεωρίες» και επισήμανε πως οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και βάση χρονοδιαγράμματος στους δικαιούχους τους.

skai.gr