26 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΝΗ; ΚΛ@ΣΑΜΕ ΜΕΝΤΕΣ; Προσπάθεια διάψευσης του plan B από Βαρουφάκη

Να διαψεύσει επιχειρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης το plan B το οποίο προετοίμαζε και το αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής.

Να διαψεύσει επιχειρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης το άρθρο της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προετοίμαζε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα με υποκλοπή ΑΦΜ και μία έξοδο από το ευρώ.

Σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, η οποία έγινε στα αγγλικά, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Ώστε, προσπάθησα να υποκλέψω τα ΑΦΜ ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία όσων με δυσφημούν».

Δείτε το "τιτίβισμα":



Μάλιστα, με νεότερη ανάρτησή του, απευθυνόμενος προς την τρόικα εσωτερικού, όπως ειρωνικά κατονομάζει τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι είχε ουσιαστικά προαναγγείλει αλλαγές στο σύστημα του taxisnet, προκειμένου αυτό «να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.



Απαντώντας και σε ερώτηση χρήστη σχετικά με την αποτελεσματικότητα του taxisnet, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι οι αλλαγές στο σύστημα θα παρείχαν «μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά, λόγω της αποτελεσματικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον πολίτη και αντιστρόφως, δηλαδή από τον πολίτη προς το κράτος.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο της Καθημερινής, ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι θα διέψευδε αμέσως οποιαδήποτε διαρροή σχετιζόταν με τα όσα υποστήριξε.

http://www.skai.gr/news/politics/article/287365/prospatheia-diapseusis-tou-plan-b-apo-varoufaki/