20 Ιουλίου 2015

"Έλληνες πιλότοι F-16 προσγειώθηκαν στην Τουρκία για να πάνε σε ATM"! Ποιος το γράφει!

Έλληνας πιλότος μαχητικού F-16 προσγείωσε παράνομα το αεροπλάνο του στο Σόκε της Τουρκίας, και πήρε από ΑΤΜ μετρητά - και συγκεκριμένα 6.000 τουρκικές λίρες! Μια αποστολή που συνεχίστηκε και από άλλους Ελληνες πιλότους της ίδιας Μοίρας!
Το "αστείο" που έκανε γαλλική ιστοσελίδα με το παραπάνω περιεχόμενο ταρακούνησε πάρα πολλούς στην Τουρκία και τουλάχιστον δύο τουρκικά ΜΜΕ το πήραν στα σοβαρά και έσπευσαν να κάνουν ρεπορτάζ και να δημοσιεύσουν την διάψευση!

Σύμφωνα λοιπόν με την γαλλική αεροδιαστημικού περιεχόμενου ιστοσελίδα radiocockpit, ο ...επισμηναγός Όμηρος Σιποστόπουλος κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στην Σάμο,μόλις 3 χιλιόμετρα από την τουρκική ακτή, έφυγε από την ομάδα του και προσγείωσε παράνομα σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό χώρο στην περιοχή Söke της Τουρκίας το F-16 του για να ''τραβήξει'' χρήματα από ένα ΑΤΜ στη γειτονική πόλη προκειμένου να υπερβεί το ανώτατο όριο των € 60 που ισχύει στην Ελλάδα.

Ο πιλότος - γράφει η γαλλική ιστοσελίδα- γνωρίζοντας την περιοχή καθώς είχε ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές σε προσομοιωτή, ήξερε πως να κινηθεί και οδήγησε του F-16 του σε ένα σκιερό καταφύγιο ενός έρημου και μισογκρεμισμένου υπόστεγου και καλύπτοντας την στολή του και τα ελληνικά διακριτικά του με ένα δερμάτινο μπουφάν, επισκέφθηκε με τα πόδια τα περίχωρα της μικρής πόλης Söke. Στη συνέχεια έκανε ανάληψη 2.000 τουρκικές λίρες τρεις φορές ( με πιστωτική κάρτα) Στη συνέχεια, γράφει,βρήκε ένα γραφείο ανταλλαγης συναλλάγματος, που του έδωσε το ισοδύναμο σε ευρώ, σχεδόν 2.000 του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Μόλις έκανε την δουλειά του ο επισμηναγός Όμηρος Σιποστόπουλος πήγε πίσω στο αεροπλάνο του και στη συνέχεια απογειώθηκε παράνομα, ακριβώς όπως είχε φτάσει, και επέστρεψε στην Ελλάδα. Αυτή η περιπέτεια θα μπορούσε να παραμείνει μυστική, αν άλλοι πιλότοι της 330 Μοίρας «Κεραυνός», της 111 Πτέρυγας Μάχης στην βάση της Νέας Αγχιάλου, είχαν αρνηθεί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και τελικά αδειάσει τα ΑΤΜ της άλλης πλευράς του Αιγαίου πριν εντοπιστούν από την τουρκική αστυνομία, ενώ έπιναν ένα ποτήρι ούζο στην ταράτσα ενός μπαρ στο Söke,πριν απογειωθούν από την Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση, καταλήγει ,θα προχωρήσει επίσημη διαμαρτυρία.

Η τουρκική εφημερίδα Vatan όπως και η Star στις 19/7/2015 αναφέρονται στο ...θέμα. Στα δημοσιεύματα,αφού επαναλαμβάνονται τα...περιστατικά όπως τα αναφέρει το radiocockpit, γράφει σοβαρότατα ότι αποκαλύφθηκε πως γαλλική ιστοσελίδα που δημοσίευσε την εν λόγω είδηση, το έκανε για αστείο. Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι όσοι Τούρκοι πήραν στα σοβαρά την είδηση υπέβαλαν ερωτήματα στον Δήμο του Σόκε και ο Δήμος χαρακτήρισε τα όσα αναφέρθηκαν ως «σαχλαμάρες»! Η Σταρ αναφέρεται επίσης στο θέμα τονίζοντας πως ο ισχυρισμός αυτός προέκυψε αστείο.

Τους τρέλανε τους Τούρκους η γαλλική ιστοσελίδα!

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίαδας

και ΕΔΩ το τουρκικό δημοσίευμα