05 Αυγούστου 2015

Ο Δελατόλας έσωσε από βέβαιο πνιγμό δύο 15χρονα κορίτσια στην Τήνο [εικόνες και βίντεο]

Οι ικανότητες του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλα στην κολύμβηση αποδείχθηκαν σωτήριες για δύο 15χρονα κορίτσια σε παραλία της Τήνου.
Ο εκδότης της εφημερίδας το Ποντίκι έσωσε από βέβαιο πνιγμό δύο αδέρφια όταν παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα στην παραλία Καλύβια.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι δύο κοπέλες έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν και να κολυμπήσουν, ωστόσο απομακρύνθηκαν αρκετά από την ακτή. Οταν προσπάθησαν να επιστρέψουν, διαπίστωσαν πως τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα τις δυσκόλευαν και δεν τους επέτρεπαν να κολυμπήσουν με ασφάλεια προς την παραλία, αντίθετα τις απομάκρυναν όλο και περισσότερο.
Με τις δυνάμεις τους να εξαντλούνται τα δύο αδέρφια κάλεσαν σε βοήθεια. Αμεση ήταν η αντίδραση των λουόμενων, καθώς τρία άτομα που βρίσκονταν στην παραλία -ανάμεσα τους και ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας- χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα και έσπευσαν να βοηθήσουν τα δύο νεαρά κορίτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Δελατόλας πρώτος έτρεξε να βοηθήσει. Με τη χρήση βατραχοπέδιλων έφτασε έγκαιρα στο σημείο που ήταν οι κοπέλες και μαζί μου άλλους δύο λουόμενους που τον ακολούθησαν, τις βοήθησαν να κολυμπήσουν με ασφάλεια πίσω στην ακτή.

Μάλιστα στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η αναστάτωση που προκλήθηκε από το περιστατικό στην παραλία.