05 Αυγούστου 2015

Γιούνκερ: Νέο "ενδιάμεσο" πρόγραμμα και νέα μέτρα αν δεν συμφωνήσουμε ως τις 20 Αυγούστου

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Αν μέχρι αυτή την ημερομηνία δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα είναι αναπόφευκτο για την Ελλάδα ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης - γέφυρα, κάτι που μεταφράζεται σε νέα προαπαιτούμενα.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει στην δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές αυτόν τον μήνα , "κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου".

Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά "ικανοποιητικό τρόπο" προς αυτήν την κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο, εάν αυτό το χρονικό διάστημα αποδειχθεί βραχύ, "θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης - γέφυρα", μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση χορήγησε ένα επείγον δάνειο ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούλιο, εξήγησε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Clickl4more:Επιδόματα τέλος! Το κουαρτέτο καταπίνει και τα βοηθήματα Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς το μεσημέρι στις τρεις και μισή έχει καθοριστεί το νέο ραντεβού (σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων) με το κουαρτέτο, που  βάζει στο τραπέζι μια σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν πολίτες με εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ.