26 Αυγούστου 2015

Κράξιμο στην Τασία η οποία απάντησε με απίστευτες ατάκες στην σύσκεψη των δημάρχων για το μεταναστευτικό

Επεισοδιακή ήταν η  συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό ζήτημα, με ένταση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, αλλά κι όλων των δημάρχων των νησιών του Αιγαίου.

Όλα ξεκίνησαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπό της ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, ενημερώνοντας ως προς τον σχεδιασμό και τη χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ρωτήσουμε τον κύριο Κυρίτση εάν θα κάνουμε κέντρα υποδοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είστε μια απίστευτη ψεύτρα», απάντησε ο κ. Κυρίτσης .

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Κάντε μου μήνυση, γίνεστε περίγελος»

Γ. Κυρίτσης: «Ελάτε στην Κω, δεν τολμάτε»

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Δεν θέλω διάλογο μαζί σας. Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρει τον ρόλο σας»

Γ. Κυρίτσης: «Τον δικό σας ρόλο έχουν καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε απέλθει»

Στον καυγά έδωσε τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δρίτσας ο οποίος υπερασπίστηκε την κα Χριστοδουλοπούλου, και υπογράμμισε: «Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όταν λέω μέχρι εκεί μπορούμε, δεν είναι γιατί ο υπουργός κάνει διακοπές στη Μύκονο. Εγώ σας συμπονάω».

Ένταση επικράτησε και μεταξύ της κας Χριστοδουλοπούλου και του δήμαρχου Παιονίας, ο οποίος την κατηγόρησε λέγοντας τα εξής: «Θέλουμε να σας πάρουμε τηλέφωνο και δεν το σηκώνετε.»

«Σας παρακαλώ, ούτε σας ξέρω ούτε το τηλέφωνό σας έχω», απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα ο κ.Δρίτσας να τους πει: «Μιλάτε καλύτερα δεν σας προσέβαλα».

Στο τέλος της ομιλίας της η Τασία Χριστοδουλοπούλου, απευθυνόμενη σε δήμαρχο που κριτίκαρε τη δουλειά της είπε: «Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα».