26 Αυγούστου 2015

Δείτε φωτογραφίες: Διασπασμένος και στα social media ο ΣΥΡΙΖΑ

Φίλοι και μέλη του κόμματος που μέχρι πρότινος ήταν μια γροθιά σε Twitter και Facebook για την προώθηση των πολιτικών τους θέσεων, τώρα είναι κομμένοι στα δύο
Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κάνει μόνο με την αποχώρηση των στελεχών του που πλέον λαμβάνει μορφή χιονοστοιβάδας, τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη εν αναμονή ανακοίνωση της δημιουργίας κόμματος από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το κόμμα είναι κομμένο στα δύο ακόμα και στα μέλη του που συγκρούονται στα social media, ιντερνετικά πεδία που κατά κόρον χρησιμοποιούν στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και την προώθηση της πολιτικής τους.
Οι διάλογοι που λαμβάνουν χώρα στον ψηφιακό κόσμο το τελευταίο διάστημα μοιάζουν με τις γεμάτες αλληλοκατηγορίες συζητήσεις που πραγματοποιούνται στα δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ. Μέχρι και το «like» που θα κάνει κάποιος σε κάποια σελίδα/ομάδα, είναι αυτό που δηλώνει την πολιτική του θέση στο πεδίο της Αριστεράς.

Χαρακτηριστικές της διαδικτυακής διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του Ίντερνετ και με αρκετή δόση χιούμορ και καυστικά σχόλια περιγράφουν το κλίμα ανάμεσα σε νυν και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.