13 Αυγούστου 2015

Ο Γερμανός που διαφημίζει το Πήλιο και φέρνει τουρίστες

Πρόκειται για το Ράινερ Σέπελμαν, από το Αμβούργο που αγαπά πολύ τη χώρα μας και εδώ και χρόνια επισκέπτεται το Πήλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές του.
Όταν η οικονομική κρίση "χτύπησε" τον τόπο που αγαπά, ο Σέπελμαν αποφάσισε να βοηθήσει την κατάσταση με τον τρόπο του.

Μέσα από την προσωπική του εμπειρία στη γερμανική δημόσια διοίκηση -ήταν επικεφαλής σε πολλές υπηρεσίες της πόλης του- και με τη βοήθεια του διαδικτύου,
δημιούργησε μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία διαφημίζει το Πήλιο.

Όπως αναφέρει ο Ράινερ Σέπελμαν, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν να κινητοποιηθεί, ήταν η στασιμότητα στον τομέα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια.

"Ακόμη και τώρα, μεσούντος του θέρους, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Πήλιο είναι άδειο", λέει ο Σέπελμαν εκφράζοντας ανησυχία για τις μικρές, οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις από τον χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων που πλήττονται από τη μειωμένη τουριστική κίνηση.
"Μέσα από την ιστοσελίδα μου έρχονται αποδεδειγμένα κάθε χρόνο στην περιοχή περίπου 80 με 90 επιπλέον τουρίστες", σημειώνει ο Σέπελμαν.

Ο ίδιος λέει ότι "το Πήλιο δεν έχει κάποια οργανωμένη ένωση ξενοδόχων. Κάθε ξενοδοχείο έχει τη δική του ξεχωριστή ιστοσελίδα, αλλά φυσικά είναι δύσκολο για έναν γερμανό τουρίστα να το εντοπίσει. Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι τα τελευταία 40 με 50 χρόνια. Ο καθένας σκέφτεται μόνο τη δική του διαφήμιση και όχι τη διαφήμιση της περιοχής στο σύνολό της"

Για το "αντιγερμανικό" κλίμα στην Ελλάδα

"Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι και μπορούν να κάνουν τη διάκριση μεταξύ της πολιτικής αυτής καθεαυτής και των ανθρώπων. Επίσης οι Γερμανοί είναι σχεδόν οι μόνοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, μαζί με κάποιους Βρετανούς και Ισραηλινούς. Και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Η λέξη φιλοξενία είναι άλλωστε, νομίζω, ελληνική", αναφέρει ο Σέπελμαν.

Κάπως έτσι, ο Σέπελμαν δημιούργησε την ιστοσελίδα www.damouchari.info, για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες διαμονής στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.
Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας είναι μεγάλη ενώ αυξάνεται κυρίως με την έλευση του καλοκαιριού...

Πηγή: Deutsche Welle