12 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή την φορά δεν υπάρχει δικαιολογία

Προκηρύχθηκαν λοπόν οι εκλογές. Και αυτό που θα απασχολεί για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία θα είναι το που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις, ποιός πολιτικός θα πει την πιο ωραία ατάκα, που μιλάει ο Μεϊμαράκης, πού θα δώσει συνέντευξη ο Τσίπρας, ποιός θα μπει στην βουλή κοκ. Όμως εάν αυτό γίνεται για τρίτη φορά σε έναν χρόνο σε μια ταλαιπωρημένη οικονομία όπως η ελληνική καταλαβαίνετε πως αυτό είναι καταστροφικό! Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως οι εκλογές δεν γεννούν λεφτά. Εάν το έκαναν, θα τις κάναμε κάθε εβδομάδα.
Όμως δεν είναι μόνο η οικονομία! Είναι τεράστιο λάθος το ότι τα ΜΜΕ έχουν σταματήσει να ασχολούνται τόσο όσο τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου με το μεταναστευτικό. Αυτό πιστεύω είναι ίσως μεγαλύτερης σημαντικότητας θέμα από το μνημόνιο. Η Ελλάδα στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της έχει χρεοκοπήσει πολλές φορές, οι Έλληνες πολλές φορές έγιναν φτωχοί, πολλές φορές υποδουλωθήκαμε (σε Ρωμαίους, Τούρκους κλπ) αλλά η Ελλάδα πάντα επιβίωνε. Γιατί; Διότι οι Έλληνες κατάφερναν πάντα να διατηρήσουν την ιδέα του έθνους. Αυτός ήταν ο λόγος που η Ελλάδα συνεχίζει να υπάρχει. Τώρα λοιπόν, με το μεταναστευτικό να χτυπάει στο κόκκινο, και σε συνδυασμό με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας η ύπαρξη του ελληνικού έθνους βρίσκεται σε κίνδυνο. Διότι σιγά σιγά θα μειώνεται ο πληθυσμός των Ελλήνων στην Ελλάδα μέχρι το σημείο όπου θα εξαφανισθεί πλήρως.
Το θέμα έχει φτάσει στο κόκκινο τους τελευταίους μήνες. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που παραθέτω δεν αμφισβητούνται:


Θέλοντας λοιπόν να δικαιολογηθούν τα στελέχη των ΑΝΕΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εφευρίσκουν διάφορες ωραίες δικαιολογίες όπως: 

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ. Απάντηση: Οι πρόσφυγες προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση (πχ Συρία) και μάλιστα αρκετές φορές κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε χώρα η οποία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά ο πόλεμος δεν έχει πλησιάσει στην περιοχή του (οπότε δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του) πάλι δεν θεωρείται πρόσφυγας.


Ο ΟΡΟΣ "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ .Απάντηση: Δεν λέμε λαθροθήρας; λαθρέμπορος, λαθραναγνώστης, λαθρεπιβάτης; Η ελληνική γλώσσα είναι ξεκάθαρη: δεν είναι λαθραία η ζωή του μετανάστη, όπως δεν είναι και αυτή του λαθρέμπορου. Η πράξη τους όμως είναι λαθραία, η παράνομη μετανάστευση δηλαδή.


ΓΙΑΤΙ, ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
Απάντηση: ΝΑΙ! Ο παραπάνω πίνακας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε περιορίσει το πρόβλημα αρκετά (καμία σχέση με σήμερα). Τα στοιχεία έδειχναν ότι την τελευταία χρονιά με πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά (2014) ο αριθμός όσων μπήκαν στην χώρα ήταν ίσος με αυτόν που βγήκαν. Και αν δεν είχε συμβεί το "ατύχημα" που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας το πρόσημο θα ήταν για πρώτη φορά αρνητικό!


ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΦΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Απάντηση: Θυμάμαι είχα πάει ως μέλος της ΟΝΝΕΔ τον περασμένο Μαϊο σε μια εκδήλωση με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ όπου μας είπαν: "Πράγματι η ΕΕ αδιαφορούσε αρχικά επειδή το θεωρούσε πρόβλημα του Νότου, όμως τα τελευταία χρόνια που το πρόβλημα επεκτάθηκε και στον Βορά, η ΕΕ πλέον ενδιαφέρεται για το πρόβλημα και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες". Να συμπληρώσω κι εγώ ότι η ΕΕ βοήθησε στο να έρθει στην χώρα μας η Φρόντεξ καθώς και ότι ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για το μεταναστευτικό είναι ο Έλληνας Δ. Αβραμόπουλος.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. Απάντηση: Ψέματα! Πόλεμο στην Συρία είχαμε και πέρυσι, είχαμε και την προηγούμενη χρονιά! Μάλιστα η διάσταση που έχουν πάρει οι εχθροπραξίες στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας είναι η ίδια με πέρυσι, ενώ κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι βρίσκεται και σε ύφεση (!!!) .


ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ; Απάντηση: Κατ'αρχάς η Ιταλία είναι χώρα πρώτης υποδοχής (εμείς είμαστε δεύτερης, καθώς ανάμεσα στην Ελλάδα και την χώρα προέλευσης υπάρχει η Τουρκία) οπότε είναι φυσικό να έχει περισσότερους. Παρ'ολ'αυτά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάει την αναλογία εισροής μεταναστών Ιταλίας/Ελλάδας από 9/1 σε 1/1. Συγχαρητήρια!


Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Απάντηση: Υπάρχουν δύο βασικές πολιτικές ομάδες σε αυτό το θέμα: οι "Διεθνιστές" και οι "Πατριώτες". Οι πρώτοι θεωρούν πως όλος ο κόσμος αποτελεί μια πατρίδα και είναι αντίθετοι με την ιδέα του έθνους. Οι δεύτεροι (κυρίως οι Δεξιοί), πιστεύουν στην έννοια του έθνους-κράτους. Δεν θέλουν την λεγόμενη πολυπολιτισμική κοινωνία, θέλουν στην Ελλάδα να κατοικούν κυρίως Έλληνες, στην Γαλλία Γάλλοι κοκ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διεθνιστικό κόμμα. Οπότε αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι θέμα αντικειμενικότητος, αλλά θέμα ιδεολογίας.


ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Απάντηση: Πολύ απλά τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στις οποίες μένει πιστός χρόνια! Δηλαδή έβαλε μπροστά το σχέδιο υλοποίησης του γνωστού οράματος των αριστερών τα λεγόμενα "ανοιχτά σύνορα". Πιο συγκεκριμένα:
  • έκλεισε το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας 
  • και άφησε τους λαθρομετανάστες στην Ομόνοια ελεύθερους να "λιάζονται". 
Θα πούνε κάποιοι: δηλαδή αυτοί οι μετανάστες είναι που δημιούργησαν το πρόβλημα, αυτοί είναι πολύ λίγοι. Θυμάμαι να βλέπω στον ΣΚΑΙ και στην Άννα Μπουσδούκου τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκη να λέει στον Άδωνι Γεωργιάδη: "αυτό το χαμόγελο των μεταναστών μας ευχαριστεί πολύ" με τον Κ.Ε. της ΝΔ να απαντάει: "αυτό το χαμόγελο είναι η καταστροφή σου!". Γιατί το είπε αυτό; Διότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ένας μετανάστης επιλέγει απο ποιά χώρα θα περάσει για να φτάσει στον προορισμό του είναι και το πώς θα τον υποδεχτούνε σε αυτή την χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε παγκοσμίως το μήνυμα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Όταν λοιπόν ο Πακιστανός πχ δει ότι στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες θα περάσει πολύ καλύτερα αλλά θα του κάνουν και παροχές τότε φυσικά θα επιλέξει την Ελλάδα!


  • έδωσε άδεια παραμονής σε όλους τους μετανάστες (νόμιμους-παράνομους) 
  • ψήφισε το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια (το υπερψήφισε και το Ποτάμι που τώρα δήθεν ενδιαφέρεται για το μεταναστευτικό)
  • διαφήμισε παγκοσμίως το πόσο καλά φέρονται στους μετανάστες
Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν θεωρήθηκε κόκκινη γραμμή στα Εθνικά θέματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο με αποτέλεσμα να μην ρίξουν σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση!


ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΙΑ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ;Απάντηση: ακριβώς τα αντίθετα. Δηλαδή, έχτισε τον φράχτη στον Έβρο, δημιούργησε τα κέντρα κράτησης, "πάγωσε" τον νόμο για την ιθαγένεια, κατάφερε να πείσει τους μετανάστες πως στην Ελλάδα δεν θα περάσουν εύκολα. Και αυτό (πάντα με το κράτος και όχι με το παρακράτος όπως η ΧΑ) είχε τα παραπάνω αποτελέσματα.


Οπότε λοιπόν πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές πρέπει να μπει ψηλά στην agenda της αντιπαράθεσης και το μεταναστευτικό. Να γίνει αντιληπτό πως η μόνη δύναμη που εγγυάται ότι θα δωθεί λύση στο μεταναστευτικό είναι (τι να κάνουμε τώρα) η ΝΔ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Να καταλάβουν οι πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μαζί του και αυτά τα προβλήματα. Αυτός ευθύνεται για αυτά! Κανείς άλλος. Να καταλάβουν πόσο τους "πούλησαν" οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να το καταλάβουν οι κάτοικοι της Κω, της Μυτιλήνης κοκ. Διότι αυτή την φορά δεν μιλάμε για το τί ΘΑ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε για δήθεν κινδυνολογίες κτλ. Μιλάμε για αυτά που έγιναν στην πραγματικότητα αυτούς τους τελευταίους μήνες. Και αυτή την φορά, δεν υπάρχει δικαιολογία!!!

Υ.Γ. : Αξίζει να δείτε αυτό το βίντεο:



Νικόλας Γιάννου - μέλος ΟΝΝΕΔ