09 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτη ιστορία: Δέκα μήνες μετά λύθηκε το μυστήριο με τους δίδυμους βιαστές της Μασσαλίας

Μία μοναδική υπόθεση στα παγκόσμια χρονικά έφτασε στο τέλος της με την ομολογία του ενός αδελφού ότι αυτός είναι ο βιαστής της Μασσαλίας, καθώς οι εξετάσεις του DNA δεν μπορούσαν να αποφανθούν ποιός από τους δίδυμους αδελφούς ήταν ο δράστης

Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενα στα παγκόσμια χρονικά στην αστυνομική έρευνα. Αφορά δύο δίδυμα αδέλφια, τα οποία έχουν συλληφθεί εδώ και πάνω από δέκα μήνες ως ένοχοι για μια σειρά βιασμών στην Μασσαλία.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ έχει επιβεβαιωθεί το DNA του δράστη, αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε έναν από τους δύο αδελφούς. Γιατί στα δίδυμα αδέλφια, το DNA είναι τόσο ταυτόσημο που πρακτικά δεν μπορεί να γίνει διάκριση ανάμεσα στα δύο.

Ο Yoan Gomis τελικά «έσπασε» και ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, και όχι ο αδελφός του Elvin. Η επιμονή του να μην μιλά τόσους μήνες έχει να κάνει με τον φόβο του για την κοινωνική κατακραυγή έχοντας παράλληλα και την αμέριστη υποστήριξη του αδελφού του.

Στην αρχή η αστυνομία πίστευε ότι και οι δύο ήταν ανεμεμιγμένοι στους βιασμούς πολών γυναικών στην πόλη, από ηλικίες 22 έως και 76 ετών. Μάλιστα τις υποψίες τους είχαν ενισχύσει διάφορα γεγονότα όπως το ότι μοιράζονταν τα ίδια ρούχα, το ίδιο διαμέρισμα, ακόμα και τον ίδιο λογαριασμό στο Facebook. Και οι δύο έχουν περάσει από δικαστήρια και φυλακές, όμως μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατό να αποδοθούν οι βιασμοί στον έναν από τους δύο.

Η υπόθεση αυτή, μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει και τα όρια της μεθόδου έρευνας μέσω του DNA. Οι διαφορές ανάμεσα σε δύο δίδυμους είναι απειροελάχιστες και δύσκολα ανιχνεύσιμες ακόμα και από τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους. Ενώ κάποιες πιο πρακτικές λύσεις, όπως η χροιά της φωνής του δράστη, είχε επικεντρώσει την προσοχή των θυμάτων και της αστυνομίας πάνω στον τελικό δράστη όπως αποκαλύφθηκε με την ομολογία του.

Αληθινά μοναδική υπόθεση, ικανή να αποτελέσει θέμα και για κινηματογραφικό σενάριο. Ιδίως όταν αρχίσει κανείς να σκέφτεται αν όντως είναι αυτός ο δράστης ή θυσιάστηκε μετά από δέκα μήνες για να σώσει τον αδελφό του. Όταν η φαντασία οργιάζει, η πραγματικότητα πραγματικά την ξεπερνά κάθε στιγμή...