24 Οκτωβρίου 2015

Υπόθεση Νταμπίζα: Ήταν μεθυσμένος, λέει η οικογένεια της 30χρονης που έχασε τη ζωή της

Στο τροχαίο ενεπλάκη και τρίτο όχημα, υποστηρίζει η πλευρά του πρώην ποδοσφαιριστή, που εκφράζει την οδύνη του προς τους οικείους της άτυχης κοπέλας

Αγωγή κατά του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Νίκου Νταμπίζα για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλιαγμένης πριν ενάμισι χρόνο κατέθεσαν η μητέρα και τα αδέρφια της 30χρονης κοπέλας, ζητώντας σχεδόν 400.000 ευρώ ως αποζημίωση για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.
Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα και μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται η απόφαση. Στην αγωγή τους οι συγγενείς της κοπέλας υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Νταμπίζας κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα ενώ βρισκόταν και υπό την επήρεια αλκοόλ αφού όπως λένε τα αποτελέσματα των δύο εξετάσεων αίματος έδειξαν ποσοστό περιεκτικότητας αλκοόλ 1.65 μιλιγκράμ ανά λίτρο αίματος. Παράλληλα, στην αγωγή τους, αμφισβητούν τα όσα υποστηρίζει ο πρώην ποδοσφαιριστής για εμπλοκή και τρίτου αυτοκινήτου αγνώστων στοιχείων στο θανατηφόρο τροχαίο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή κ. Γιάννης Μαύρος, μιλώντας στο www.protothema.gr αντικρούει τους ισχυρισμούς των συγγενών της νεαρής υποστηρίζοντας πως «και ο διορισμένος πραγματογνώμονας αλλά και δυο τεχνικοί σύμβουλοι οι οποίοι κατέθεσαν και ενόρκως στο δικαστήριο αναφέρονται ρητά πως υπήρξε εμπλοκή τρίτου οχήματος το οποίο προσέκρουσε στο αυτοκίνητο του εντολέα μου και ήταν αυτό που του έδωσε τη μοιραία πορεία. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού. Από φωτογραφίες μέχρι βίντεο», ενώ υπογραμμίζει πως «για μία ακόμη φορά ο εντολέας μου εκφράζει την οδύνη του στους ανθρώπους που ήταν κοντά στην άτυχη κοπέλα...».

Το χρονικό

Η τραγική υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και θύμα μια νεαρή κοπέλα σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Ήταν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ζεφυρίου, όταν το SMART του Νίκου Νταμπίζα συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ένα ζευγάρι με τραγικά αποτελέσματα. Ο οδηγός της μηχανής σοβαρά τραυματισμένος κατάφερε να σωθεί όχι όμως και η 31χρονη που επέβαινε στη μηχανή και άφησε την τελευταία πνοή της στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Σε βάρος του ποδοσφαιριστή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ το δείγμα αίματος που πήραν από τους δύο οδηγούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, έδειξε ότι ο Νταμπίζας είχε ποσοστό περιεκτικότητας αλκοόλ 1.65 μιλιγκράμ ανά λίτρο αίματος.

«Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, προκύπτει, εμπλοκή τρίτου οχήματος το οποίο προσέκρουσε στο αυτοκίνητο του εντολέα μου και ήταν αυτό που του έδωσε τη μοιραία πορεία» τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος του πρώην ποδοσφαιριστή κ. Γιάννης Μαύρος