24 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζτικώστας: Δεν ενδιαφέρεται ο Τσίπρας αν έχει ο κόσμος να πληρώσει φόρους

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βρίσκεται από το πρωί σήμερα, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε από το πρωί τον Αλμυρό και το Βελεστίνο, όπου είχε επαφές με πολίτες, εργαζόμενους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες στις δυο πόλεις, με τους οποίους μοιράστηκε τον προβληματισμό για το αύριο τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της χώρας.

Το μεσημέρι ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας και είχε συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ενώ έκανε και βόλτα στο κέντρο του Βόλου, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για μια σειρά από τοπικά ζητήματα και του εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις από τις ασκούμενες πολιτικές, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα «Αχίλλειον», που τίμησαν με την παρουσία τους τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, παρά την κακοκαιρία. Ο κ. Τζιτζικώστας άρχισε την ομιλία του πλαισιωμένος από νέους της ΝΔ, τους οποίους κάλεσε να ανεβούν στο βήμα, για να στείλουν μαζί του το μήνυμα της ανανέωσης και της αλλαγής, που έρχεται στην κεντροδεξιά παράταξη.

«Αυτή η παράταξη, η παράταξη μας, έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Αρκεί να το τολμήσουμε, αρκεί να το πιστέψουμε, αρκεί να ορίσουμε εμείς το μέλλον της. Η παράταξή μας πάντα γκρέμιζε τείχη, κέρδιζε μάχες άνοιγε δρόμους, και προχωρούσε μπροστά, όταν ταυτιζόταν με την κοινωνία και δεν της γυρνούσε την πλάτη. Όταν αντλούσε τη δύναμή της από τον κόσμο της, από τις ιδέες της, από τον ανοιχτό διάλογο, όχι όταν παρέδιδε το μέλλον της σε μηχανισμούς και συμφέροντα», τόνισε από το Βόλο ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στους πολίτες.

Δεν ενδιαφέρεται ο κύριος Τσίπρας αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει τους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους. Μόλις πριν ενάμισι μήνα, επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους, οριζόντιες μειώσεις έως και 140 ευρώ. Ακόμα και η πιο χαμηλή αγροτική σύνταξη μειώθηκε κατά 10 ευρώ, από τα 310 στα 300 ευρώ. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% στα βασικά είδη ανάγκης, μειώνει οριζόντια το διαθέσιμο εισόδημα και επιβαρύνει πρωτίστως τους αδύναμους, τους πιο φτωχούς. Επιβάλουν ακόμη, φόρο στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσθέτοντας κι άλλο βάρος στην οικογένεια, που από το υστέρημά της, προσπαθεί να δώσει μια παραπάνω δυνατότητα στο παιδί της, έτσι όπως σήμερα έχουν τα πράγματα στην Παιδεία. Ετοιμάζονται επίσης, να επιβάλουν βαριά φορολογία στους Αγρότες. Να το ξεκαθαρίσουμε, οι αγρότες ποτέ δεν ζήτησαν να μην φορολογούνται. Να φορολογούνται δίκαια, με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους, τα πραγματικά έσοδά τους. Με άλλα λόγια, ξέρουν ότι η πολιτική τους είναι λάθος και όμως συνεχίζουν να επιμένουν στο λάθος.