03 Οκτωβρίου 2015

Ποιες έδρες κρατάνε οι αρχηγοί των κομμάτων - Δείτε τις... "καραμπόλες"

Ο προσωρινός Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ενημέρωσε πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής για τις επιλογές των αρχηγών των κομμάτων όσον αφορά στις έδρες. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι επιλαχόντες παίρνουν "εισιτήριο" για τη Βουλή μετά τις επιλογές αυτές.

Οι πρόεδροι των κομμάτων ενημέρωσαν με επιστολές τους την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το ποιές έδρες διαλέγουν. Δείτε τις... "καραμπόλες" μετά τις επιλογές των αρχηγών των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την έδρα του Ηρακλείου αντί για την έδρα της Λάρισας. Αυτό σημαίνει πως την δεύτερη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα παίρνει ο πρώτος επιλαχών, Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διάλεξε την έδρα της Β' Αθηνών αντί για το Ηράκλειο, με την μοναδική έδρα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό να πηγαίνει στον Ελευθέριο Αυγενάκη.

Ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, επέλεξε την έδρα της Α' Αθηνών αντί αυτή της Β' Αθηνών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την Βουλή στην σύζυγό του, Ελένη Ζαρούλια, η οποία ήταν η πρώτη επιλαχούσα στην Β' Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, διάλεξε την Β' Αθηνών αντί για την Αχαϊα, δίνοντας έτσι την έδρα στον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επέλεξε την έδρα της Β' Αθηνών αντί αυτή της Α' Θεσσαλονίκης, με την έδρα να πηγαίνει στον πρώτο επιλαχόντα, Ιωάννη Σαρίδη.