27 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΑ: ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΟΙ! Κύπρος: Στις αγορές με το χαμηλότερο επιτόκιο που πέτυχε ποτέ για δεκαετές ομόλογο

Ένα δισεκατομμύριο κατάφερε να αντλήσει η Κυπριακή Δημοκρατία με επιτόκιο 4.25%, από την έκδοση, σήμερα, του νέου 10ετούς ευρωομολόγου (EMTN)

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο twitter, πρόκειται για την χαμηλότερη τιμή για 10ετές ομόλογο, που έχει πετύχει ποτέ η Κύπρος.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την έκδοση του ομολόγου επιτυχή γράφοντας συγκεκριμένα: «Ολοκληρώθηκε. Επιτυχημένη έκδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου, 1 δισ με 4,25%, η χαμηλότερη τιμή για δεκαετές ομόλογο της Κύπρου».

Ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του πριν λίγο ανέφερε πως η  πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ουσιαστικά αποκατασταθεί.

Οι προσφορές για τη νέα έκδοση ήταν άνω των 2,8 δισ. περιλαμβανομένων και των αιτήσεων ανταλλαγής. Η αρχική καθοδήγηση ήταν ότι η έκδοση θα ήταν κοντά στο 4,5% και η απόδοση θα πλησίαζε το 4.375%.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ