02 Οκτωβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Περιστέρη προς κομπλεξικούς: Μην ανησυχείτε! Έχουμε κι άλλα στοιχεία που «κλειδώνουν» το συμπέρασμα της ομάδας μας

«Είναι λυπηρό να υπενθυμίζω σε συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο κι αντιεπιστημονικό να αξιολογούν και να αποφαίνονται για ένα έργο τα τεκμήρια του οποίου αγνοούν» τόνισε η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη

Ο,τι καινούργιο είχαμε να πούμε το είπαμε στην εκδήλωση, τόνισε η Κατερίνα Περιστέρη σε σημερινές της δηλώσεις, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι αφιερωμένος στον Ηφαιστίωνα και ότι το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο χτίστηκε με παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Δυστυχώς, συνηθίσαμε τις αναίτιες αντιδράσεις σχετικών και μη», σημείωσε ακόμη η κυρία Περιστέρη σχετικά με τα σχόλια που προκλήθηκαν, έπειτα από τις νέες ανακοινώσεις για τον τύμβο Καστά και τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

«Είναι λυπηρό να υπενθυμίζω σε συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο κι αντιεπιστημονικό να αξιολογούν και να αποφαίνονται για ένα έργο τα τεκμήρια του οποίου αγνοούν. Ο χρόνος που έχουμε, επιφυλάσσει κι αλλα στοιχεία που κλειδώνουν τα συμπέρασμα της επιστημονικής μας ομάδας», πρόσθεσε.

Η κυρία Περιστέρη, που βρίσκεται στις Σέρρες, στο περιθώριο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου για εκδήλωση που αφορά σε μουσική παράσταση που θα γίνει στο Ζιντζιρλί Τζαμί το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, δε θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια γύρω από τις νέες αποκαλύψεις για τον Τύμβο Καστά.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player