26 Οκτωβρίου 2015

Εξαλλοι οι αστυνομικοί της Ν. Υόρκης με τον Ταραντίνο -Καλούν σε μποϊκοτάζ στις ταινίες του [βίντεο]

«Είμαι άνθρωπος με συνείδηση», είπε ο Κουέντιν Ταραντίνο, εξηγώντας την παρουσία του σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας. Το επιχείρημά του όμως δεν έπεισε τους ένστολους.

Ο σκηνοθέτης ταξίδεψε από την Καλιφόρνια, στη Νέα Υόρκη, για να δώσει το παρών στη διαδήλωση. «Αν πιστεύεις ότι γίνεται ένας φόνος, πρέπει να υψώσεις το ανάστημά σου. Είμαι εδώ για να πω ότι είναι με την πλευρά των δολοφονηθέντων», είπε ο Ταραντίνο, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, πριν ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι.

Ομως, οι ένστολοι δεν είδαν με καλό μάτι την παρουσία του σκηνοθέτη στη διαδήλωση. Αντίθετα, το σωματείο αστυνομικών της Νέας Υόρκης κάλεσε σε μποϊκοτάζ στις ταινίες του Ταραντίνο! «Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μισεί τους αστυνομικούς κάποιος που βγάζει τα προς το ζην υμνώντας το έγκλημα και τη βία», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης, Πάτρικ Λιντς, στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι αστυνομικοί τους οποίους ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκαλεί δολοφόνους, δεν ζουν σε μία από τις διεφθαρμένες φαντασιώσεις του της μεγάλης οθόνης. Ρισκάρουν και κάποιες φορές θυσιάζουν τις ζωές τους για να προστατεύσουν τις κοινότητες από το πραγματικό έγκλημα και το χάος», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, η οποία καταλήγοντας καλούσε σε μποϊκοτάζ στις ταινίες του σκηνοθέτη.