26 Οκτωβρίου 2015

Μυστήριο UFO που βάφτισαν "WTF" σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη!

Στις 13 Νοεμβρίου προβλέπεται πως θα συντριβεί το UFO με όνομα... WTF1190F. Το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο θα δώσει μια σπάνια ευκαιρία στους ερευνητές να παρατηρήσουν τον αντίκτυπο από την προσέγγιση μέχρι την πρόσκρουσή του στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι ερευνητές μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τι είναι το αντικείμενο που αναμένεται να συντριβεί περίπου 40 μίλια από τη νότια ακτή της Σρι Λάνκα. Έχει μήκος 2 μέτρων και θα μπορούσε να αποτελεί κομμάτι πυραύλου από πρόσφατη σεληνιακή αποστολή ή ακόμα και τμήμα διαστημικού σκάφους του προγράμματος Apollo που βρισκόταν στο διάστημα για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η τροχιά του WTF1190F υπολογίστηκε για πρώτη φορά το 2012. Το άγνωστο αντικείμενο ανακαλύφθηκε και πάλι από τους αστρονόμους στο Catalina Sky Survey που έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα νωρίτερα μέσα στον μήνα. Οι αστρονόμοι του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Σταθμού (ESA) παρακολουθούν το ταξίδι του διαστημικού "σκουπιδιού" προσεκτικά. "Ενέχει πολύ μικρό κίνδυνο αλλά θα μπορούσε να βελτιώσει την κατανόησή μας για το πώς μπορεί κάθε αντικείμενο να αλληλεπιδρά με τη γήινη ατμόσφαιρα", αναφέρουν από τον ESA.

O Jonathan McDowell, αστροφυσικός στο Harvard-Smithsonian Centre for Astrophysics στο Κέιμπριτζ δήλωσε πως το WTF1190F είναι πιθανότατα "ένα χαμένο κομμάτι της ιστορίας του διαστήματος που επιστρέφει για να μας στοιχειώσει". Αν πρόκειται για κομμάτι πυραύλου, θα είναι το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που επιστρέφει "σπίτι" του ανεξάρτητα.

Πηγή: Dailymail