10 Οκτωβρίου 2015

Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Αγκυρα -Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Δύο ισχυρές εκρήξεις προκάλεσαν μακελειό στην Αγκυρα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό. To τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και 100 τραυματίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας, αν και ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι εκρήξεις έγιναν κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας ενάντια στις συγκρούσεις του στρατού με τους Κούρδους μαχητές, στη νοτιονατολική Τουρκία.

Οι εκρήξεις, σε οδική αρτηρία, προκάλεσαν πανικό στην περιοχή, με τον κόσμο να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και να τρέχει να σωθεί. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο των εκρήξεων είναι σοκαριστικές, με ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα μέσα σε λίμνες αίματος.

Ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.