05 Οκτωβρίου 2015

Να διαχωρίζονται οι χριστιανοί από τους μουσουλμάνους πρόσφυγες

[Κόμπο στο στομάχι του Ευαγγελάτου προκαλεί η πρόταση... λογικό... στην Εκάλη που μένει δεν έχει μουσουλμάνους να τον απειλούν αυτόν και τα παιδιά του... αν είχε θα είχε ανέβει στα κάγγελα]

Έναν κόμπο στο στομάχι και σκηνικά άλλων εποχών που η ανθρωπότητα θέλει να σβήσει από τη μνήμη της προκαλεί η πρόταση του αντιπροέδρου των Χριστιανοκοινωνιστών στην Γερμανία να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες σε χριστιανούς και μη (εντέχνως ο δημοσιοκάφρος αποκρύπτει το "αν αισθάνονται ότι απειλούνται").

Ο αντιπρόεδρος του CSU και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των χριστιανών αιτούντων άσυλο στη χώρα και επιθυμεί να έχουν το δικαίωμα σε ένα ειδικό ασφαλές κατάλυμα στην περίπτωση που αισθάνονται ότι απειλούνται από τους ισλαμιστές.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Welt ο Φρίντριχ: «Οι χριστιανοί είναι η πιο έντονα διωκόμενη θρησκευτική μειονότητα στον κόσμο». Όποιος φεύγει για να γλιτώσει από τους ισλαμιστές τρομοκράτες «και αναζητεί προστασία στη χώρα μας» θα πρέπει να μην έρχεται αντιμέτωπος με νέες διακρίσεις στα κέντρα υποδοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το να ελπίζουμε ότι όποιος περνά τα γερμανικά σύνορα «ξαφνικά γεμίζει από το αίσθημα της δυτικής ανεκτικότητας» είναι «μια αφελής έως και αδαής άποψη», τόνισε ο Φρίντριχ. «Όποιος χριστιανός αισθάνεται ότι απειλείται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων θα πρέπει να έχει το δικαίωμα σε ένα ξεχωριστό κατάλυμα», ζήτησε ο πρώην υπουργός. «Ως χριστιανική δυτική χώρα έχουμε την υποχρέωση να συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους χριστιανούς», κατέληξε.

Η συζήτηση για τον διαχωρισμό των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής βάσει της θρησκείας τους ξεκίνησε έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ τους. Όμως οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όπως και οι Πράσινοι επέκριναν την πρόταση της αστυνομίας να χωρίζονται οι πρόσφυγες βάσει της εθνικότητας και της θρησκείας τους.

Και διαδηλώσεις κατά των προσφύγων

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο κατά των προσφύγων σε πολλές πόλεις της Σαξονίας στη Γερμανία, ενώ υπήρξαν και πυρπολήσεις κέντρων υποδοχής στη Θουριγγία. Στην πόλη Ζέμπνιτς στα σύνορα Γερμανίας- Τσεχίας συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα 2.500 διαδηλωτές, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα «ζωντανό σύνορο». Σύμφωνα με την αστυνομία, η διαδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του αντιισλαμικού κινήματος Pegida, ήταν ειρηνική μέχρι τέλους.

Το κίνημα «Είμαστε η Γερμανία» (Wir sind Deutschland) κάλεσε σε κινητοποιήσεις στην πόλη Πλάουεν στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας, περίπου 5.000 άνθρωποι. Εξάλλου το Σάββατο το βράδυ περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια «σιωπηλή πορεία» στο Κέμνιτς, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα κατάλυμα για τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο στη Θουριγγία άγνωστοι πυρπόλησαν ένα κατοικημένο κέντρο υποδοχής προσφύγων, αλλά και ένα ακόμη υπό κατασκευή κατάλυμα. Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπόντο Ραμέλοφ έκανε λόγο για μια «άνανδρη επίθεση». Μία ημέρα νωρίτερα πυρπολήθηκε στο Άιξφελντ ένα σπίτι στο οποίο αναμενόταν να μεταφερθούν σήμερα πρόσφυγες.

newsit.gr