19 Νοεμβρίου 2015

Ευτυχώς ρίξαμε τον Σαμαρά που "ξεπουλούσε" με 0,31€ τη μετοχή την Eurobank και την πουλάμε τώρα με 1 ολόκληρο ΛΕΠΤΟ

Ενα λεπτό του ευρώ (0,01 ευρώ) ανά μετοχή θα διατεθούν οι μετοχές της Εurobank στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση πούλησε σε ιδώτες σχεδόν ολόκληρη την τράπεζα με...
0,01 ευρώ όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πουλήσει στα 0,31 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εurobank, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για την άντληση €2.038.920.000. Βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας και κατόπιν διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές και με τη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ») σύμφωνα με το Ν. 3864/2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank όρισε την τιμή διάθεσης στα €0,01 ανά Νέα Μετοχή ή €1,00 μετά τη συνένωση των υφιστάμενων μετοχών της (reverse split) με αναλογία 100 προς 1.

H Eurobank αναμένεται να συνάψει σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και να κατανείμει Νέες Μετοχές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού στις 20 Νοεμβρίου 2015 ή περί την ημερομηνία αυτή, και μετά την επιβεβαίωση του Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης των €2 δις προς το Ελληνικό Δημόσιο και των €10 δις που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών εκπληρώθηκαν κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία ή πριν από αυτήν.

H Eurobank θα ενημερώσει τους επενδυτές για την κατανομή Νέων Μετοχών μεταξύ των συμμετεχόντων στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού, καθώς και για τυχόν μεταβολές του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος μέσω νεώτερου δελτίου τύπου.

Οι BofA Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca Banca ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές   (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές  (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

http://www.marketfair.gr/details.php?id=1421