06 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 100% ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ! Η νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ ζητάει να ξανανέβει η φάτσα του σκ@τόψυχου στο ΚΑΠΗ!

Για έναν εντελώς απρόσμενο λόγο διαδήλωσαν οι ηλικιωμένη μέλητου ΚΑΠΗ Πόρου στο Ηράκλειο. Οχι για τις συντάξεις τους, ούτε για τα ελάχιστα ευρώ που διαθέτουν πλέον για να περνούν το μήνα, ούτε για τα φάρμακα που ακριβαίνουν.
Οι ηλικιωμένοι διαδήλωσαν για έναν πολιτικό και μάλλον συναισθηματικό λόγο: Για την απόφαση της αντιδημάρχου Αθηνάς Σπανάκη να «αποκαθηλώσει» ένα κάδρο με φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου, που επί δεκαετίες κοσμούσε τοίχο του ΚΑΠΗ!!!

Σύμφωνα με το ekriti.gr οι ηλικιωμένοι αρνούνται να μπουν μέσα στην αίθουσα, φωνάζουν και διαμαρτύρονται, ζητώντας την επιστροφή της φωτογραφίας του αείμνηστου!


ΜΙλώντας στο ekriti.gr η αντιδήμαρχος Αθηνά Σπανάκη είπε ότι η εντολή που έδωσε ήταν να "κατέβουν" οι φωτογραφίες όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών από όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, μετά από αίτημα πολλών οικογενειών, και στη θέση τους να τοποθετηθούν εικόνες του Χριστού και της Παναγίας.

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ: Να ανέβουν ξανά οι φωτογραφίες του Ανδρέα
Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου εκφράζει την έκπληξή της για την απόφαση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, Αθηνάς Σπανάκη Κοχιαδάκη, η οποία έδωσε προσωπική εντολή ώστε να κατέβουν φωτογραφίες του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. «οι οποίες υπήρχαν από την ίδρυση των ΚΑΠΗ μέχρι σήμερα».

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, εκτός από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εμπνεύστηκε-υλοποίησε το θεσμό των ΚΑΠΗ και γι' αυτό ακριβώς το λόγο τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν τοποθετήσει τη φωτογραφία του σε περίοπτη θέση».

Καλεί την αντιδήμαρχο «να σεβαστεί τη μνήμη ανθρώπων που προσέφεραν στην τρίτη ηλικία» και «τη βούληση των συμπολιτών μας-μελών των ΚΑΠΗ, οι οποίοι αντέδρασαν στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή κίνηση».

Καταλήγοντας η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, ζητά «την άμεση επιστροφή των φωτογραφιών του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στη θέση τους, σεβόμενοι την επιθυμία των μελών του ΚΑΠΗ της πόλης, της ίδιας της ιστορίας των κοινωνικών δομών της χώρας, αλλά και σεβόμενοι τη μνήμη όσων προσέφεραν στις δομές του κοινωνικού κράτους της Ελλάδας».

Με πληροφορίες από ekriti.gr