28 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτος σανός! Ο Τσίπρας για να σώσει τα Ταμεία θα βρει 40 δις... μέσα σε 2 χρόνια

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι πόροι απ' τους οποίους λέει ότι θα αντλήσει τα 40 δις, έχουν προυπολογισθεί σε άλλες τρύπες... εκτός αν εννοεί ότι θα αυξήσει τους συγκεκριμένους φόρους...

Σχέδιο για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω μιας ανακεφαλαιοποίησής τους ύψους 40 δισ. ευρώ, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», το σχέδιο αυτό θα τεθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα προκύψουν από δανεισμό (όπως με τις τράπεζες), αλλά θα αντληθούν από ένα ειδικό αποθεματικό κεφάλαιο. Αυτό το ποσό θα προκύψει από:

  • Αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας (παπάρια μάντολες...)
  • Αύξηση εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους για δύο χρόνια (αυτό είναι το μόνο σίγουρο αφού είναι σαϊνια στο να αυξάνουν φόρους και εισφορές)
  • Αξιοποίηση ενεργειακών κοιτασμάτων (θυμίζω: κατατέθηκαν μόνο 3 προσφορές-καμία για Νότια Κρήτη και αν εισπράξουμε, θα εισπράξουμε μετά από 15 χρόνια)
  • Συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων (θα είναι ο πρώτος που θα δώσει την κατασκευή ενός δρόμου -που δεν μπορεί να φτιάξει- σε ιδιώτη, και ο ιδιώτης θα τους δώσει και λεφτά από πάνω )
  • Φορολογία και πρόστιμα (κι αυτό είναι σίγουρο αφού ξέρουν να αυξάνουν φόρους)
  • Κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια (τι; εκτός δηλ. απ το χαράτσι 5 λεπτών στη στήλη που έβαλε για το έλλειμμα θα βάλει κι άλλα 5 για τα Ταμεία; γελάει και το παρδαλό κατσίκι)