05 Νοεμβρίου 2015

Αποχώρησαν από το Σύνταγμα οι συγκεντρωμένοι

Αποχώρησαν από το Σύνταγμα και τον άγνωστο στρατιώτη οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για το σχόλιο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων. Αντιπροσωπία, αυτών συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους για δικαίωση.

Νωρίτερα, στις 4 μ.μ. στο Σύνταγμα ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος. Την συγκέντρωση πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ενάντια «στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια». Η Ομοσπονδία εκφράζει επίσης την διαμαρτυρία της για την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνει, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, με τον ποντιακό ελληνισμό να ζητά την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, επιτροπή Ποντίων ζήτησε συνάντηση για παραδώσει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στο μεταξύ, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος, των Ποντίων και των υποστηρικτών τους, πέρασαν πρώην βουλευτές.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Παραλόπουλος
http://www.paraskhnio.gr/se-ekseliksi-i-sygkentrosi-ton-pontion-s/