10 Νοεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ-Ο υπερασπιστής του Κουφοντίνα, Λάμπρου, με τον Τσίπρα στα Διαβατά

Σεισμό συνεχίζουν να προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Οπως είχε γραφτεί και παλαιότερα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ως μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε και η Θεανώ Φωτίου.



Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Οπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής του εξαπέλυσε το 2012 η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα στελέχη αυτά υπερασπίστηκαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Ηρακλή Κωστάρη που καταδικάστηκαν για τις ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά και τον Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ -που το 2012 βρίσκονταν στην Διοικούσα Επιτροπή του- είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο γιατρός Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.



Ο Λάμπρου με τον πρωθυπουργό στη φυλακή Διαβατών
Σήμερα έγινε γνωστό ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευε τον κ. Τσίπρα που στις 2 Νοεμβρίου εγκαινίασε μονάδα του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Διαβατών. «Ήμασταν μαζί» είπε την Τρίτη ο ίδιος ο Πάνος Λάμπρου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».