29 Νοεμβρίου 2015

Κακουργηματικές διώξεις για τη νέα λίστα της Ρηνανίας – Τα δέκα πρώτα ονόματα

Η διερεύνηση της νέας καυτής λίστας που εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομικών από τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας και Βεστφαλίας αρχίζει από την Δευτέρα με τον αρμόδιο εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου να δίνει προτεραιότητα στα βαριά ονόματα μεγαλόσχημων επιχειρηματιών που έχουν τα δάνεια στην Ελλάδα και τις καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε ότι στη λίστα περιλαμβάνονται εκτός από φυσικά πρόσωπα τα οποία θα διωχθούν για φοροδιαφυγή και κωδικοί που προέρχονται από καταθέσεις εταιρειών που συνδέονται με ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Ερχονται βαριά πρόστιμα

Το σύνολο των καταθέσεων Ελλήνων φοροφυγάδων μόνο σε μια ελβετική τράπεζα από την οποία οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους λογαριασμούς ανέρχονται σε 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Γι΄αυτό τόσο ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επείγονται για τη διερεύνηση η οποία αναμένεται να φέρει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθούν τα φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα να πληρώσουν τώρα το πρόστιμο στην εφορία προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και να διωχθούν σε βαθμό πλημμελήματος.

Κακουργηματικές διώξεις

Η εισαγγελία προβληματίζεται για τα ποσά τα οποία έχουν εντοπιστεί σε ελβετικές τράπεζες και προέρχονται από φοροδιαφυγή εταιρειών.

Δεν αποκλείεται στις περιπτώσεις αυτές να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έλεγχος των επιχειρήσεων από το ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί με ποιους τρόπους φυγάδευαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό.

Μάλιστα για κάποιους επιχειρηματίες που φιγουράρουν στη λίστα με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ ενώ στην Ελλάδα εμφανίζονται ως χρεοκοπημένοι και έχουν ρίξει φέσι σε τράπεζες και στο δημόσιο οι προφυλακίσεις πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες για να σταλεί το μήνυμα στην κοινωνία όπως είπε χαρακτηριστικά κορυφαία δικαστική πηγή.

Οι λήσταρχοι στη λίστα

Η πρώτη ανάγνωση της λίστας σε επίπεδο φυσικών προσώπων εμφανίζει καταθέσεις μαμούθ στην ελβετική τράπεζα μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, πολεοδόμων ακόμα και δημόσιων υπαλλήλων. Στη λίστα φιγουράρουν με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων εργολάβοι με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, μεσάζοντες κορυφαία τραπεζικά στελέχη διαφημιστές που διαχειρίστηκαν καμπάνιες του δημοσίου, εκατοντάδες αεριτζήδες που εμφανίζονται να έχουν δανειοδοτηθεί με μεγάλα ποσά από τις ελληνικές τράπεζες και να έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από διάφορα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Παρένθετα πρόσωπα κρύβουν πολιτικοί

Στην εισαγγελία δεν επιβεβαιώνουν ούτε και διαψεύδουν τις πληροφορίες για καταθέσεις πολιτικών προσώπων. Θεωρούν όμως βέβαιο ότι κάποιες ύποπτες καταθέσεις στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα ανήκουν σε παρένθετα πρόσωπα.

Η ειδική αυτή κατηγορία καταθετών θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να εντοπιστούν οι μεγαλόσχημοι πολιτικοί παράγοντες αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι που κρύβονται πίσω από τους λογαριασμούς.

Τα δέκα πρώτα βαρύγδουπα ονόματα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι η διερεύνηση της καυτής λίστας αρχίζει με δέκα βαρύγδουπα ονόματα τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς. Πάντως οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να προχωρήσει ταχύτατα η διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου γιατί την υπόθεση παρακολουθούν από κοντά οι Γερμανοί για να τεστάρουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα που είναι η παράταξη της φοροδιαφυγής.

http://lykavitos.gr/archives/242357