29 Νοεμβρίου 2015

Όταν το Μαξίμου «παρακολουθεί» τη ΝΔ και ονειρεύεται

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί το Μαξίμου τις εξελίξεις στη ΝΔ. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν καταλήξει ήδη σε μια πρώτη εκτίμηση για όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Σύμφωνα με το πόρισμα που βασίζεται σε μια σειρά από κινήσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει τα στελέχη της ΝΔ η διάσπαση του κόμματος είναι αναπόφευκτη.

Στο Μαξίμου θεωρούν αδύνατη τη συγκατοίκηση στην ίδια πολιτική στέγη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Θεωρούν επίσης ζήτημα χρόνου τον εξαναγκασμό του Αντώνη Σαμαρά σε παραίτηση ή ακόμα και τη διαγραφή του από τη ΝΔ, στην περίπτωση κατά την οποία νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο κ. Μεϊμαράκης.

Το χάσμα στη ΝΔ σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου είναι ιδεολογικό.

Στην παρούσα φάση συγκρούονται δύο αντίθετες στρατηγικές οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γεφυρωθούν.

Από τη μια μεριά προβάλλεται η σκληρή γραμμή με εκφραστές τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη και από την άλλη συσπειρώνονται τα κεντρογενή στοιχεία τα οποία επιδιώκουν μια εποικοδομητική αντιπολίτευση χωρίς να αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες.

Στο Μαξίμου επισημαίνουν ότι τα δύο στρατόπεδα που συγκρούονται έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, ξεχωριστή στρατηγική, ενώ συνδέονται με διαφορετικά κέντρα διαπλοκής τόσο σε επίπεδο εκδοτικό όσο και επιχειρηματικό.

Ειδικά το τελευταίο καθιστά τη σύγκρουση αναπόφευκτη με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

http://lykavitos.gr/archives/242345