16 Νοεμβρίου 2015

«Videobombing» ή... ο κατάσκοπος με το τσαντάκι στο τετ-α-τετ Ομπάμα - Πούτιν;

Ο φερόμενος ως... μυστικός πράκτορας, έχει ένα «μυστικό», που δεν μπορεί να μείνει μυστικό...Η χθεσινή, τετ-α-τετ συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο περιθώριο της Συνόδου του G20, αποτέλεσε αναμφισβήτητα είδηση «πρώτου μεγέθους» για τα διεθνή ΜΜΕ.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι η συνάντηση των δύο ηγετών έμοιαζε να κινείται εκτός πρωτοκόλλου, αλλά και η μη «διαρροή», στον Τύπο, του ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συνομιλίας των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη «σπέκουλα» για το τι συζήτησαν στο... πόδι, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες τους.

Την ώρα, ωστόσο, που η κάμερα του Russia Today κατέγραφε στιγμιότυπα της συνάντησης, ένας... περαστικός αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να... διεκδικήσει τα δικά του «15 λεπτά δημοσιότητας».

Από την ώρα που ο... μυστηριώδης κύριος, με το ελάχιστα διακριτικά περασμένο τσαντάκι στο αριστερό χέρι, εμφανίστηκε στο στιγμιότυπο της συνομιλίας Ομπάμα - Πούτιν, έχουν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για το ποιος ήταν ο σκοπός του: κάποιοι είπαν ότι ήθελε απλά να βγει στην τηλεόραση και άλλοι ότι απλά ήταν... περίεργος και ήθελε να «κρυφακούσει» τι έλεγαν οι δύο ηγέτες.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, τείνουν προς την εκδοχή ότι επρόκειτο για έναν ξένο κατάσκοπο, που ήθελε να μαγνητοσκοπήσει τη συνάντηση, πιθανότατα με κάμερα που βρισκόταν μέσα στην τσάντα του. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος από τους σωματοφύλακες των κυρίων Ομπάμα και Πούτιν, ενισχύει αυτήν την εκδοχή.

Ακόμα κι αν δεχτούμε, πάντως, ότι πρόκειται για κάποιον μυστικό πράκτορα, υπάρχει κάτι πάνω στον συγκεκριμένο κύριο... που μάλλον δεν μπορεί να μείνει «κρυφό».