08 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΟΣΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ... ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΦΙΞΑΝ ΟΙ Κ@ΛΟΙ! Η Νορβηγία πληρώνει πρόσφυγες και μετανάστες... για να φύγουν -Μέχρι και 10.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας είναι αποφασισμένη καθώς φαίνεται να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που καταφεύγουν στην χώρα με δραστικά μέτρα.
Όπως ανακοίνωσε, το Νορβηγικό κράτος προσφέρει στους μετανάστες οικειοθελή αποχώρηση από την χώρα και επιστροφή στις γενέτειρες επί πληρωμή.

Με τα ποσά να φθάνουν έως και τις 10 χιλιάδες ευρώ (80.000 κορώνες) για μια οικογένεια με δυο παιδιά, μόνο για την αποζημίωση και με το νορβηγικό δημόσιο να καλύπτει έξοδα και κόστος εισιτηρίου, φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι μετανάστες θα επιλέξουν αυτή την εναλλακτική από το να παραμείνουν στην Νορβηγία, όπου έτσι κι αλλιώς θα τους είναι δύσκολο να ενσωματωθούν ή να βρουν κάποια καλή εργασία.



«Είναι σημαντικό να υπάρχουν και τέτοια κίνητρα» δηλώνει η Κατίνκα Χάρτμαν, επικεφαλής της Μονάδας Εθελοντικού Επαναπατρισμού, στην βρετανική εφημερίδα The Independent. «Πολλοί δεν μπορούν να περιμένουν τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία (αίτηση χορήγησης ασύλου). Πρέπει να δουλέψουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν αφήσει πίσω τους. Για αυτό επιλέγουν αυτή την λύση», προσθέτει.


Όντως, όπως ενημερώνει και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν τον οικειοθελή επαναπατρισμό από την Νορβηγία έχει διπλασιαστεί μέσα σε έναν μήνα. «Τον Οκτώβριο ήταν 150 άτομα, τον Νοέμβριο έχουμε φτάσει τα 230» υποστηρίζει ο Γιουστ Βαν ντερ Αλστ.