08 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ! ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ! Τα «μαζεύει» τώρα ο Αλεξιάδης για την αναδρομική αύξηση φόρων για το 2015

Σε όπισθεν ολοταχώς για τα όσα πυροδότησαν οι δηλώσεις του για μικρές αλλαγές στη φορολογική δήλωση προχώρησε ο Τρύφων Αλεξίαδης επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις πληροφορίες για αναδρομική αύξηση φόρων για τα εισοδημάτα του 2015.

«Αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας» ανέφερε σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση» και προαναγγέλοντας νομοθετική παρέμβαση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

«Δεν σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτήν τη στιγμή, κάτι τέτοιο (σ.σ. αύξηση των συντελεστών για το 2015), αυτό που σχεδιάζουμε είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές άμεσα και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του RealFM χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές αυτές.

Νωρίτερα πηγές από το ΥΠΟΙΚ μιλούσαν για δύο ή τρεις μικρές αλλαγές οργανωτικού χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή, από το οικονομικό επιτελείο υπόσχονται ότι -αν όλα πάνε κατ’ευχήν- το 2016 μπορεί να ξαναφέρουν το αφορολόγητο όριο για ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το οικονομικό επιτελείο βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την καθιέρωση ενός πολύ μικρού (όχι «συμβολικού» όμως) αφορολογήτου ορίου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.