05 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Σταθάκης: Μούγγα για το 1,8 εκ. €-«Δεν ήξερα ότι έπρεπε να βάλω τα 37 αγροτεμάχια στη δήλωση»-Αυτά είναι τα αδήλωτα αγροτεμάχια

«Η σύζυγός μου έχει 30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς που είναι στα δικαστήρια, δεν ξέρω τις περιοχές»

«Mega ψέμα των ημερών» χαρακτήρισε ο Γιώργος Σταθάκης την αποκάλυψη ότι στη δήλωση του 2012 δεν είχε συμπεριλάβει 1.800.000 ευρώ και 37 ακίνητα.

Μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε πολύ αναλυτικά στο θέμα των ακινήτων, δεν έκανε ωστόσο ούτε μία αναφορά στο ποσό του 1.800.000 που δεν δηλώθηκε.

Για τα ακίνητα είπε ότι πρόκειται για «θεατρικό έργο» και επιτέθηκε στη ΝΔ που «οικειοποιήθηκε αυτό το ψέμα» αλλά και στους δημοσιογράφους που «δεν διασταυρώνουν στοιχεία και αναπαράγουν πληροφορίες όπως είναι».

Είπε ότι έχει 4 ακίνητα: 3 από κληρονομιά (ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό) και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του έχει «30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς που είναι στα δικαστήρια, δεν ξέρω τις περιοχές, πρέπει να είναι ορεινή Κορινθία και Αρκαδία. Αυτά τα αγροτεμάχια που είναι στα δικαστήρια έγιναν ακίνητα και έγιναν και σπίτια» ενώ διάβασε και τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει για αυτά, για κάποια από τα οποία είπε ότι ο φόρος ήταν λιγότερο από ένα ευρώ.

"Φαντάζομαι αύριο την είδηση στο δελτίο των MEGA γεγονότων. 37 ευρώ είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα τα 37 ακίνητα του Σταθάκη. Όπως ανέφερε αυτά τα αγροτεμάχια δεν τα δήλωσε το 2012, γιατί δεν ήξερα αν έπρεπε να τα δηλώσε επειδή η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια, αλλά τα δήλωσε το 2013, το 2014 και στη συμπληρωματική δήλωση ενώ πρόσθεσε ότι ανήκει σε ευκατάστατη οικογένεια της ναυτιλίας, για την οποία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις.

Ο κ. Σταθάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή έκανε ειδική αναφορά στα καυστικά tweets εις βάρος του, παραδεχόμενος ότι έχει ο ίδιος δει το πάρτι που έχει στηθεί στα social media μετά τις αποκαλύψεις.


Αυτά είναι τα... τριαντατόσα ξεχασμένα «ακίνητα» Σταθάκη

Ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε στη Βουλή την δήλωση ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 του ιδίου και της συζύγου του - Δείτε τα σπίτια, αγροτεμάχια κα βοσκοτόπια του κ. ΣταθάκηΜε επιχείρημα ότι θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατέθεσε στη Βουλή την δήλωση ΕΝΦΙΑ του ιδίου και της συζύγου του Θέμιδος Γκέκου.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής παρέπεμψε το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη για περαιτέρω έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη ακριβώς με το ένα εκατ.ευρώ που δεν είχε δηλώσει ο κ. Σταθάκης στο πόθεν έσχες του 2012.Οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν ότι ο κ. Σταθάκης ξέχασε επίσης να δηλώσει και ένα ποσό ύψους 800.00 ευρώ, συνολικά δηλαδή δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες ποσά 1,8 εκατ.ευρώ. Για την συγκεκριμένη πτυχή της περιπέτειάς του με την κοινοβουλευτική επιτροπή πόθεν έσχες -υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του κ. Σταθάκη ελέγχεται από τη Βουλή- ο υπουργός Οικονομίας δεν είπε το παραμικρό.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε μόνο στην περίφημη υπόθεση με τα ακίνητα που -σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής πόθεν έσχες Γιώργο Βαρεμένο- ο κ. Σταθάκης δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες και γι' αυτό θα ελεγχθεί περαιτέρω.

Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι έχει μόνο τέσσερα ακίνητα στην κατοχή του και προσπάθησε να χλευάσει όσα λέγονται για τα 37 ακίνητα που υποτίθεται ότι έχει στην κατοχή της η οικογένειά του.

Ο Γιώργος Σταθάκης έκανε λόγο για «τριαντατόσα αγροτεμάχια της γυναίκας του, κληρονομιά» για την οποία όπως είπε η σύζυγός του είναι στα δικαστήρια. Θέλοντας να δείξει πού βρίσκονται τα συγκεκριμένα κτήματα, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι είναι «στην ορεινή -δεν ξέρω και τις περιοχές - στην ορεινή Κορινθία και Αρκαδία». Στην δήλωση του ΕΝΦΙΑ που κατέθεσε στη Βουλή ωστόσο δεν περιλαμβάνονται κτήματα ή αγροτεμάχια στην Αρκαδία, παρά μόνο στην Κορινθία...

Το www.protothema.gr παρουσιάζει τα ακίνητα του κ. Σταθάκη όπως αυτά περιλαμβάνονται στη δήλωση για τον ΕΝΦΙΑ του 2015:





Και εδώ τα «τριαντατόσα» ακίνητα της Θέμιδος Γκέκου, συζύγου του κ. Σταθάκη:





Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ